Επιστολή Αλιβιζάτου προς τις εταιρείες πληροφορικής

Και νέα επιστολή ετοιμάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά Νίκος Αλιβιζάτος. Αυτή τη φορά προς τις εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην πληροφορική, τις εφαρμογές και τα λογισμικά συστήματα.

Η νέα επιστολή στόχο έχει να διερευνήσει  κατά πόσο υπάρχει το τεχνικό αυτό κομμάτι για την online διασύνδεση των καλπών ώστε να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες όπως ζητούν εξάλλου όλοι οι υποψήφιοι αλλά και ποια εταιρία παρέχει το  συγκεκριμένο λογισμικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στα κριτήρια που έχουν θέσει οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που μετέχουν στην τεχνική υπό επιτροπή στην οποία επικεφαλής είναι ο Γ. Αναστασάκος πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AGB.

Η συγκεκριμένη επιστολή της τεχνικής ομάδας που έχει οριστεί και στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι των υποψηφίων, θα σταλεί  σύμφωνα με πληροφορίες στις εταιρίες ΙΒΜ, Ιntrasoft, Singular OTS, Europublic, Unisystems και θα αναζητείται κατά πόσο μπορούν να συμβάλουν τεχνικά στις εκλογές για την κεντροαριστερά.

Η επιστολή αναφέρει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή  5 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί την επόμενη Κυριακή 12 του ίδιου μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής μερικών εβδομάδων, όπως είχε ειπωθεί  τις προηγούμενες ημέρες από συγκεκριμένη εταιρία κινητής τηλεφωνίας και είχαν συμφωνήσει για πολιτικούς λόγους μερικοί μόνο και όχι όλοι οι υποψήφιοι.

Για την όλη εκλογική διαδικασία, έχει υπολογιστεί πως θα χρειαστούν περίπου 600 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα που θα στελεχωθούν με Η/Υ και 1500 tablet, και  θα εργαστούν περίπου 4.500 μέλη εφορευτικών επιτροπών και εκλογικών αντιπροσώπων. Το συνολικό έργο, θα πρέπει να μπορεί να καλύψει τεχνικά έναν αριθμό ψηφοφόρων που υπολογίζεται σύμφωνα με τους ειδικούς περί τις  250 χιλιάδες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα