Επιστολή Θάνου προς Κοντονή για τους αρεοπαγίτες

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ…

Την άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των αρεοπαγιτών κατά 4, των παρέδρων Πρωτοδικών κατά 34 και των Ειρηνοδικών κατά 36 ζητά με επιστολή της προς τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου

Όπως αναφέρεται στη σχετική είδηση που αποκάλυψε την Κυριακή (20/11) το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ανώτατη δικαστικός στη επιστολή της προς τον κ. Κοντονή αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ατυχώς, κατά κακή συγκυρία, κατά το τρέχον δικαστικό έτος, τελούν σε μακράς διάρκειας αναρρωτική άδεια ορισμένοι εκ των μελών του Αρείου Πάγου, και συγκεκριμένα ένας αντιπρόεδρος και τρεις αρεοπαγίτες (εκ των οποίων για έναν δεν προβλέπεται βελτίωση, λόγω χρόνιας ψυχικής νόσου), ενώ ένας αντιπρόεδρος ασκεί καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, ως γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστών, με τριετή θητεία και μία αρεοπαγίτης είναι αποσπασμένη, με καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, στην επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων “πόθεν έσχες” στη Βουλή».

Όπως εξηγεί η κα. Θάνου, αποτέλεσμα των παραπάνω κενών θέσεων υπάρχει δυσλειτουργία και «προκύπτει κίνδυνος μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση των αποφάσεων».
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναφέρει, επίσης, ότι εξαιτίας της μεγάλης απόχης των δικηγόρων υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη επιβάρυνση στον Άρειο Πάγο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα