Επιστολή φαρμακοποιών στον Πρωθυπουργό

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, απέστειλαν οι φαρμακοποιοί, στην οποία αναλύουν τα προβλήματα του κλάδου τους.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε μία αγορά που έχει στην κυριολεξία στερέψει, που η αγοραστική ικανότητα των πολιτών έχει σχεδόν μηδενιστεί και ούτε τα απαραίτητα δεν δύνανται να εξασφαλίσουν, έρχεται η τρόικα να μιλήσει για απελευθέρωση ωραρίων λειτουργίας φαρμακείων και απελευθέρωση των τιμών των φαρμάκων.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η απελευθέρωση αγοράς γίνεται σε χώρες που υπάρχει ανάπτυξη και που ο πληθυσμός τους ανταποκρίνεται στις προσφορές. Γιατί όπως γνωρίζετε, η προσφορά χωρίς ζήτηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο.

Είναι παράδοξο και εκτός κάθε λογικής, να απαιτεί η τρόικα την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, όταν είναι σε όλους γνωστή – και στους ίδιους – η σημερινή κατάσταση της χώρας και η πληθώρα των φαρμακείων.

Όπως επίσης είναι αδιανόητο, να ζητά απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ, όταν είναι επίσης γνωστό στους ίδιους, ότι η Ελλάδα έχει αποδεδειγμένα τα φθηνότερα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ίδια η τρόικα και ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερο να φύγουν εκείνοι από την Ελλάδα, για να μη φύγουν οι Έλληνες από τη χώρα τους.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, εκτός και αν πίσω από αυτά τα εννοούμενα κρύβονται προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα, τα οποία είναι πρόθυμα να θυσιάσουν τα πάντα.

Κωνσταντίνος Λουράντος, Πρόεδρος Φ.Σ.Αττικής

Δαγρές Γιάννης, Αντιπρόεδρος Φ.Σ.Αττικής

Ανδρέας Σοφιανόπουλος, Πρόεδρος Φ.Σ.Αχαΐας”

Στο μεταξύ, από το υπουργείο Υγείας εκτιμάται η απελευθέρωση τιμών θα προκαλέσει αρνητικές συνέπειες, δεδομένου ότι οι τιμές των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. στην Ελλάδα είναι ήδη οι χαμηλότερες στην Ευρώπη. Ακόμη επισημαίνεται ότι Εξετάζεται το ενδεχόμενο της περαιτέρω απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα