Επιστρέφει η τρόικα

Αρκετά πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να έρθουν αύριο Τρίτη στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Αυτή τη στιγμή πάντως σε εξέλιξη βρίσκεται το Eurogroup στις Βρυξέλλες με την Αθήνα να έχει διπλή ατζέντα.
Οσον αφορά την πρωινή συνεδρίαση, η Ελλάδα και η Κύπρος, που δεν αξιολογήθηκαν σήμερα, καθώς υπόκεινται σε πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής, συνέχισαν να σημειώνουν πρόοδο όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση.
Το Eurogroup καλεί τις δύο χώρες αυτές να συνεχίσουν την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προσδιορίζονται στα αντίστοιχα προγράμματά τους με αποφασιστικότητα.

Οι αναφορές αυτές περιλαμβάνονται στο ανακοινωθέν που υιοθέτησε σήμερα το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για 16 σχέδια προϋπολογισμού του 2015 χωρών μελών – διαδικασία από την οποία εξαιρούνται η Ελλάδα και η Κύπρος που βρίσκονται σε προγράμματα.

Σε γενικές γραμμές το Συμβούλιο έκρινε ότι επτά κράτη μέλη διατρέχουν τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, οι τέσσερις σε προληπτικό σκέλος (Μάλτα, Αυστρία, Βέλγιο και Ιταλία) και οι τρεις σε διορθωτικό σκέλος (Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία) ενώ ειδικά για το Παρίσι, τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε, όπως είχε ζητήσει η Κομισιόν στην εισήγησή της, η επανεξέταση της κατάστασης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα