«Επιστροφή» Μιχαλολιάκου στη Βουλή

Την «παρθενική» εμφάνισή του στη Βουλή ως προφυλακισμένος για κακούργημα θα κάνει σήμερα ο βουλευτής-γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Επτά μήνες μετά τη σύλληψη και προφυλάκισή του (τον περασμένο Οκτώβριο) για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του νεοναζιστικού μορφώματος, αναμένεται να μεταχθεί από το κελί του –σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού– στη Βουλή, προκειμένου να παραστεί αλλά και να αναπτύξει τις θέσεις του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του αιτήματος για άρση ασυλία του ώστε να απολογηθεί και για συμπληρωματική δίωξη .

Για τον ίδιο λόγο θα μεταχθούν και οι επίσης προσωρινά κρατούμενοι και συγκάτοικοι του στον Κορυδαλλό, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός. Και οι τρεις έχουν ζητήσει να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο Κανονισμός και να μιλήσουν στην Ολομέλεια πριν τη διεξαγωγή της ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας. Οι βουλευτές θα έχουν δικαίωμα όχι μόνο λόγου αλλά και ψήφου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει ήδη εισηγηθεί την άρση ασυλίας τους, και πλέον τον λόγο για την οριστική απόφαση θα έχει η Ολομέλεια. Στις δικογραφίες που διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων, προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου (σ.σ. αφορά κυρίως τον Χρήστο Παππά).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα