Επιστροφή στο… σκαμνί για τη Χρυσή Αυγή

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4,5 ΜΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ

Περίπου 4,5 μήνες από την τελευταία διακοπή της ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης (25/5) η δίκη των κατηγορουμένων για τη Χρυσή Αυγή, χωρίς ωστόσο να παραβρίσκονται στο δικαστήριο οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στο εδώλιο κάθισαν μόλις 6 άτομα. Ακόμη και ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν έδωσε το «παρών».

Το οξύμωρο είναι  ότι η επανάληψη της δικής δεν σήμανε και το προφανές, ότι δηλαδή προχώρησε η δικαστική διαδικασία. Κι αυτό δεν συνέβη διότι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής είχαν μεν λάβει άδειες από τους συλλόγους τους (Αθήνα και Πειραιά) για να παραστούν στη δίκη, αλλά η πλειονότητα των συνηγόρων υπεράσπισης δήλωσε ότι απέχει των καθηκόντων της (σ.σ. οι συνήγοροι υπεράσπισης, μέλη των Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, διευκρίνισαν πως δεσμεύονται από την απόφαση αν και δεν τους κοινοποιήθηκε εγγράφως).

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά δήλωσε ότι δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις που επικαλούνται οι συνάδελφοί του  συνήγοροι πολιτικής αγωγής, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης –μέλη των Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Λάρισας– ισχυρίστηκαν ότι δεν έλαβαν σχετική άδεια.

Όταν έλαβαν χώρα τα παραπάνω , η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να διοριστούν δικηγόροι ώστε να προχωρήσει η δίκη και πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης, διευκρινίζοντας ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει αν οι άδειες έχουν κοινοποιηθεί στους συνηγόρους υπεράσπισης.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο διορίζει συνηγόρους στους κατηγορούμενους που δεν έχουν, δικηγόρους οι οποίοι ήδη παρίστανται στην υπόθεση. Ωστόσο, οι συνήγοροι προέβαλαν αντιρρήσεις δηλώνοντας κώλυμα με αποτέλεσμα η πρόεδρος να προχωρήσει σε νέους διορισμούς. Και αυτή τη φορά οι συνήγοροι που διορίστηκαν ήταν στα έδρανα της υπεράσπισης ωστόσο και πάλι υπήρξαν αντιδράσεις με τους δικηγόρους να αρνούνται τους διορισμούς.

Το αποτέλεσμα ήταν η πρόεδρος να υποχρεωθεί να κάνει χρήση του καταλόγου με τα ονόματα δικηγόρων που δεν παρίστανται στον ακροατήριο.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη, οπότε και θα έρθουν στο ακροατήριο οι νέοι δικηγόροι οι οποίοι διορίστηκαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα