«Επιστροφή της Τράπεζας Πειραιώς στην κερδοφορία το 2016»

Την αισιοδοξία του για επιστροφή της Τράπεζας Πειραιώς στα κέρδη για το 2016 εξέφρασε ο Μιχάλης Σάλλας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας «βλέπει» ακόμη συρρίκνωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων φέτος.

«Το 2016 θα έχουμε κέρδη, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που εμφανίστηκε το δ’ τρίμηνο του 2015 συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο, κάτι που οδηγεί σε χαμηλότερες προβλέψεις», δήλωσε αρχικά ο κ. Σάλλας.

Ο πρόεδρος της Πειραιώς υπογράμμισε ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να μειωθεί κάτω του 17% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων ως το 2018. Ο δείκτης μειώθηκε στο 39,5% το δ’ τρίμηνο του 2015 από 40,5% το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο κ. Σάλλας εκτίμησε ότι η υποχώρηση στις τιμές του real estate, που επηρέασε τις εγγυήσεις των δανείων και συνέβαλε στην εκτίναξη των προβλέψεων πέρυσι, έχει φτάσει στο τέλος της.

«Δεν βλέπω περαιτέρω πτώση τιμών στην ελληνική αγορά real estate. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη και θα οδηγήσει σε βελτίωση», τόνισε.

Ωστόσο, προέβλεψε ότι η πλήρης άρση των capital controls και η επιστροφή μεγάλου μέρους των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα θα χρειαστεί χρόνο.
Ο πρόεδρος της Πειραιώς αναφέρθηκε και στη θυγατρική της τράπεζας στην Κύπρου επισημαίνοντας ότι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού δεν θα έχει πλέον παρουσία στη περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα