Επιστροφή των «λύτρων» για τις τηλε-άδειες

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες μας άφησε… χρόνους μετά από τη δικαστική κρίση ότι ήταν αντισυνταγματικός και τώρα ήρθε η ώρα να επιστραφούν και τα «λύτρα» –για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση που έλεγαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες καναλάρχες.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (8/3) στην Ολομέλεια της βουλής ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, βάσει της οποίας καθορίζονται οι προϋποθέσεις επιστροφής στους υπερθεματιστές των χρημάτων που κατέβαλαν προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Τα ποσά, τα οποία είναι επιστρεπτέα στους υπερθεματιστές της διενεργηθείσας διαδικασίας ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος, παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες, βεβαιωμένες στην φορολογική διοίκηση οφειλές, ή οφειλές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί. Παρακράτηση ή αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με άλλου είδους οφειλές δεν επιτρέπεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα