Επιτέλους άνοδος στην κατάταξη της FIFA

Τέσσερις θέσεις «σκαρφάλωσε» η Εθνική Ελλάδας στην κατάταξη της FIFA, χάρη στις δύο εκτός έδρας νίκες που πέτυχε τις προηγούμενες εβδομάδες, με την Ολλανδία (φιλική επικράτηση με 1-2) και με το Γιβραλτάρ. Η Ελλάδα είναι τώρα 48η και φυσικά στοχεύει σε ακόμη υψηλότερα σκαλοπάτια, καθώς ως γνωστόν η θέση στην κατάταξη επηρεάζει τις κληρώσεις των προκριματικών φάσεων των μεγάλων διοργανώσεων.

Τις πρώτες πέντε θέσεις της σχετικής λίστας καταλαμβάνουν η Αργεντινή, το Βέλγιο (το οποίο θα αντιμετωπίσουμε προσεχώς), η Γερμανία, η Κολομβία και η Βραζιλία.

Πτώση, ωστόσο, είχαμε στην ειδική βαθμολογία της UEFA, όπου μετά τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού χάσαμε πάλι μία θέση και επιστρέψαμε στη 15η. Με μία νίκη και μία ισοπαλία συγκεντρώσαμε τρεις βαθμούς, δια του πέντε που είναι ο παρανομαστής μας (με τόσες ομάδες ξεκινήσαμε) σύνολο 0.600. Μας προσπέρασε στον πίνακα η Ολλανδία χάρη στα καλά αποτελέσματα, αφού πέραν του ότι ο Άγιαξ νίκησε τον ΠΑΟ, μέχρι και η Φέγενορντ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είναι ακόμη ασαφές για το τι θα ισχύσει του χρόνου με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά καλό είναι να προσπεράσουμε φέτος την Ολλανδία και να ολοκληρώσουμε τη χρονιά στη 14η θέση και να πλησιάσουμε όσο μπορούμε Τσεχία και Ελβετία που τα επόμενα χρόνια θα χάσουν αρκετούς βαθμούς, καθώς θα σβηστούν οι σεζόν 2012-13 και 2013-14 που είχαν μαζέψει μπόλικους. Τέλος, καλό είναι να πλησιάσουμε και την Κροατία που έχει μείνει με μία μόνο ομάδα, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και δεν αποκλείεται να την προσεγγίσουμε αν συνεχίσει τις ήττες στον όμιλό της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα