«Επιτακτική η άμεση διερεύνηση των καταγγελιών Τσατάνη»

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών της εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη η οποία με αναφορά της στον Άρειο Πάγο υποστηρίζει ότι εκβιάστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, στο πλαίσιο έρευνας της δικογραφίας που αφορά τον πρόεδρο της MIG Aνδρέα Βγενόπουλο, ζητεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά παρακολουθεί με προσοχή τα δημοσιεύματα του τύπου για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης σχετικά με την αναφορά της Εισαγγελέως Εφετών κας Γ. Τσατάνη σε βάρος του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, αρμοδίου για θέματα διαφθοράς, κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, καθώς και τη σχετική επιστολή του δευτέρου προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
»Πάγια θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά είναι ο σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών και η στήριξη της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Φρονούμε ότι είναι επιτακτική η άμεση και διαφανής διερεύνηση της συγκεκριμένης υποθέσεως, προκειμένου να μην παραμένουν σκιές στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης της δοκιμαζόμενης Δημοκρατίας μας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα