Επιτυχημένο το πρώτο crash test

Πολλοί είχαν αναρωτηθεί όταν είχε αποκαλυφθεί πως οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, θα παραμείνουν ως έχουν, αλλά θα είναι υπό την σκέπη της νέας αρχηγού. Αυτό φαινόταν δυσλειτουργικό και δεν ήταν λίγοι που εξέφρασαν αντιρρήσεις.

Όμως η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για το κοινωνικό μέρισμα ήταν το πρώτο κρας τεστ και εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχημένο. Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης ανέπτυξαν τις θέσεις τους και κτύπησαν σε όλα τα ταμπλό. Η κα Γεννηματά έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας και λιγότερο στις ευθύνες για τις καταστροφές στην ΔΥΤ. Αττική. Αντίθετα ο κ. Θεοδωράκης χτύπησε αλύπητα την περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Η επικεφαλής του νέου φορέα, η Φώφη Γεννηματά, μεταξύ άλλων επισήμανε: “Πώς φτάσαμε στο φετινό πλεόνασμα; Έκαναν 1,8 δισ. περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα! Και τα μέτρα αυτά δεν αποδίδουν, καθώς οι πολίτες αδυνατούν να πληρώνουν. Από την υπερφορολόγηση και όχι από την Ανάπτυξη, πληρώνουμε. Για κάθε 10 ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός, παίρνει αντίδωρο 1 ευρώ. Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης έχει κοντά ποδάρια… και θα το καταλάβετε αυτό στις επόμενες εθνικές εκλογές”.

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις της Κεντροαριστεράς, στο πλήθος κόσμου που πήγε να ψηφίσει και τις εξελίξεις που τρέχουν πλέον για τον νέο Φορέα. “Σήμερα για εμάς είναι μία σημαντική μέρα. Δημιουργήθηκε η πρώτη μαζική κίνηση αντίστασης στον κατήφορο της κυβέρνησης. Δημιουργούμε το νέο ρεύμα, για να επιστρέψει η αξιοπρέπεια στις Ελληνίδες και τους Έλληνες”.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Υπάρχει ένα νήμα που συνδέει την αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για διακυβέρνηση με τα γεγονότα στην Μάνδρα. Η χώρα δεν έχει πρόγραμμα και σχέδιο. Η κα Δούρου για να κερδίσει τις εκλογές είχε υποσχεθεί ότι μέσα σε 6 μήνες θα είχε πλήρη αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και ως γνήσιο τέκνο του λαϊκισμού κατηγορούσε τον Σγουρό για τον άνθρωπο που χάθηκε στις πλημμύρες του 2013. Τώρα ποιος έχει την ευθύνη; Προφανώς το κράτος και η περιφέρεια κοιμούνταν».

Και μίνι πάρτι

Φυσικά οι δύο ομιλίες προκάλεσαν ενθουσιασμό και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές θα πρέπει να πορευθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μετά το τέλος της συζήτησης έγινε κι ένα μικρό πάρτι.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου έφερε μία τούρτα για τα γενέθλια της κας Γεννηματά. Τα γραφεία του κόμματος στην Βουλή γέμισαν χαμόγελα, αγκαλιές και … τσικουδιές, ενώ τα κεράκια η κα Γεννηματά τα έσβησε παρουσία του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη. Παρούσα και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα