Επιφυλακτικός ο Οικονόμου για την ψήφο του στην προεδρική εκλογή

Επιφυλακτικός είναι ο Βασίλης Οικονόμου όσον αφορά την ψήφο του για την εκλογή του Προέδρου  της Δημοκρατίας. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα.

«Ο κ. Δήμας είναι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο, στο οποίο δεν έχεις να καταλογίσεις κάτι. Η πολιτική του διαδρομή είναι τέτοια που πραγματικά είναι αξιέπαινη, αλλά είναι μία στενή κομματική επιλογή. Είναι ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, πραγματικά είναι μία στενή κομματική επιλογή, όχι έτσι όπως την περίμενα εγώ, αλλά και πάρα πολύ εκ των βουλευτών», είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Το πνεύμα του Συντάγματος είναι η συναίνεση και η ευρύτερη συσπείρωση γιατί ζητεί τουλάχιστον 180 βουλευτές. Ο κ. Δήμας θα ήταν πολύ καλός για την κυβερνητική πλειοψηφία. Όταν ζητεί λοιπόν και τη δική μου ψήφο, που είμαι ένας βουλευτής που δεν είμαι κυβερνητικός, πρέπει να είναι αποτέλεσμα συναινετικής διαδικασίας η επιλογή του προσώπου. Είμαι επιφυλακτικός, δεν θα σας το κρύβω».

«Θα ψήφιζα Κουβέλη»

Στο ερώτημα αν στην τρίτη ψηφοφορία προκύψει το όνομα του κ. Κουβέλη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα το ψήφιζε ο ανεξάρτητος βουλευτής, εκείνος απάντησε: «Όπως το έχω ξαναδηλώσει,  τον κ. Κουβέλη θα τον ψήφιζα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα