Επιχείρηση: Τουριστική ανάπτυξη στον Πύργο

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Πύργου, Διονύσιο Μπέλτσο στο υπουργείο. Τη συζήτησή τους μονοπώλησαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης στον δήμο Πύργου και η προώθηση έργων και δράσεων που ενισχύουν την τουριστική ταυτότητα της περιοχής. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας.

Η κυριά Κουντουρά αναφέρθηκε στην προτεραιότητα του υπουργείου για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Τόνισε ότι η συνολικά η Ηλεία και η περιοχή του Πύργου διαθέτουν μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα στην περιοχή και την τουριστική δραστηριότητα όλο το χρόνο.

Από την πλευρά του ο κ. Μπέλτσος του ευχαρίστησε την υπουργό για το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη της περιοχής και παρουσίασε τις προτάσεις του.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες ανάδειξης της ιστορικής σημασίας της περιοχής και του πολιτιστικού αποθέματος, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Επίσης, συζητήθηκαν προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση της δυναμικής ανάπτυξης της κρουαζιέρας, που αποτυπώνεται στη σημαντική αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και επισκεπτών κρουαζιέρας στο Κατάκολο τα τελευταία χρόνια.

Εξετάστηκαν ακόμη οι δυνατότητες για την ένταξη σε προγράμματα του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, προτάσεων έργων του δήμου που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα