«Επιχειρηματικά συμφέροντα μας στοχοποιούν ονομαστικά»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Με την επίκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας των δικαστικών λειτουργών «από καταγγελίες που τελικά θα αποδειχθούν αβάσιμες και μεθοδευμένες» κλείνει σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην οποία καταγγέλλεται μια τάση ονομαστικής στοχοποίησης δικαστών από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δικαστές κάνουν λόγο για «συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση προσώπων» και για «βιομηχανία εγκλήσεων» σε βάρος τους προκειμένου να εκδίδουν ευνοϊκές κατά περίσταση κρίσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕ αναφέρει τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα οι φραστικές επιθέσεις και οι αστήρικτες καταγγελίες με απειλές μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

»Παρατηρείται μάλιστα μια τάση ονομαστικής στοχοποίησης δικαστών, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αντιδικία επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ.

»Τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αγώνα επικράτησης που δίνουν μέσα σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ασκούν πιέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς ώστε να κρίνουν ευνοϊκά γι’ αυτά. Και όσο οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν να εκτελούν ανεπηρέαστοι το συνταγματικό τους καθήκον τόσο οι επιθέσεις σε βάρος τους εντείνονται.

»Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση προσώπων και η βιομηχανία εγκλήσεων σε βάρος των δικαστικών λειτουργών αποβαίνει σε βάρος της ουσιαστικής απονομής του δικαίου και άρα του ίδιου του κοινωνικού συμφέροντος.

»Είναι η στιγμή για το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας από καταγγελίες που τελικά θα αποδειχθούν αβάσιμες και μεθοδευμένες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα