Εποχή Τιμούρ Κετσπάγια στην ΑΕΚ

 

Όταν το 1994 ερχόταν ο Τιμούρ Κετσπάγια στη Νέα Φιλαδέλφεια για λογαριασμό της ΑΕΚ, ο κόσμος ήξερε πως πρόκειται για ένα δυναμικό επιθετικό χαφ, γρήγορο με την  μπάλα και με σουτ «δυναμίτη». Ότι του είπαν ήταν αλήθεια. Μέσα στο γήπεδο ο Γεωργιανός απέδειξε πως το βιογραφικό του ίσχυε και για τρία χρόνια προσέφερε τρελό θέαμα στους φιλάθλους. Με τον Κετσπάγια η ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, καθώς με Κωστή, Τσιάρτα, Μπατίστα και Σαβέφσκι δημιούργησαν ένα πεντάγωνο που παραβίαζε τους κανόνες της ομαλής τριγωνομετρίας.

Τώρα, όμως, έρχεται ως προπονητής. Τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι απαιτήσεις αυξημένες. Ο Τιμούρ Κετσπάγια υπέγραψε διετές συμβόλαιο και καλείται να φτάσει την ΑΕΚ ψηλά ή μάλλον ψηλότερα από ότι πέρσι. Μπορεί;

Ο Γεωργιανός είναι ένας προπονητής που δεν έχει να επιδείξει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, αλλά ξέρει να προσαρμόζει την ομάδα του ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα και τον αντίπαλο. Δεν είναι αυτό που λέμε αμυντικός ή επιθετικός προπονητής. Στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με τις Κυπριακές ομάδες έπαιζε αμυντικά, αλλά στις εγχώριες διοργανώσεις ήταν επιθετικός. Είναι οξύθυμος προπονητής, αλλά δίκαιος και αρέσκεται στις καινοτομίες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, η μεταβίβαση του Δέλλα στα χαφ όταν τον είχε στην Ανόρθωση, σε μία προσπάθεια να δυναμώσει το κέντρο και να έχει εξασφαλισμένη μία ακόμη κεντρική αμυντική παρουσία στις στιγμές πίεσης. Κίνηση-ματ που χάρισε τρελά αποτελέσματα στην ομάδα του.

Στη Συνέντευξη Τύπου δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια, εξήγησε πως θα φέρει μαζί του γυμναστή και βοηθό, τόνισε τη σημασία να γίνουν όλα γρήγορα διότι υπάρχουν οι ευρωπαϊκοί αγώνες και τέλος παραδέχθηκε πως δεν έχει κάποιο συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία στο μυαλό του, αλλά θα προσπαθήσει να παίξει η ομάδα την μπάλα που μπορεί ανάλογα με το ρόστερ της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα