ΕΠΟ: Έρχεται Αθήνα και ζητά αλλαγές ο Κουτσοκούμνης

Στις 29 Αυγούστου αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με σκοπό να ζητήσει από την ΕΠΟ την υλοποίηση δύο συγκεκριμένων πραγμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, η διοίκηση της Ομοσπονδίας κινδυνεύει να πέσει και να διοριστεί στη θέση της προσωρινό Δ.Σ.

O λόγος της έλευσης του εκπροσώπου της FIFA στις 29 Αυγούστου στη χώρα μας δεν είναι άλλος από το να ζητήσει από την ΕΠΟ να προχωρήσει άμεσα σε δύο αλλαγές που θα εκτονώσουν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αφενός να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει από την ΚΕΔ το «ισπανικό μοντέλο» διαιτησίας χωρίς διαφοροποιήσεις και… τερτίπια, όπως επιχείρησε να κάνει η ομοσπονδία το προηγούμενο διάστημα κι αφετέρου να ενεργοποιηθεί και πάλι η Επιτροπή Δεοντολογίας με την προηγούμενη σύνθεσή της. Σε περίπτωση ωστόσο που η διοίκηση Γκιρτζίκη δεν «συμμορφωθεί», τότε η FIFA θα προχωρήσει στον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ.

Στην παγκόσμια ομοσπονδία άλλωστε η άποψη που επικρατεί είναι ότι για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς εντάσεις θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσοι παράγοντες έχουν σοβαρές εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, καθώς επίσης να βρεθεί μία λύση στο θέμα της διαιτησίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα