Επτά οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί- Παραδόθηκε η λίστα στον Λοβέρδο

Επτά τελικά είναι οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί και τη λίστα με τα ονόματα την έχει ήδη στα χέρια του ο Ανδρέας Λοβέρδος, την οποία  του την παρέδωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακαινάκης.

Τέσσερις εξ αυτών  υπηρετούν στην Αθήνα και άλλοι τρεις στην επαρχία. Πρόκειται για περιπτώσεις όπως του καθηγητή γυμνασίου της Γλυφάδας, του λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, αλλά και τριών δασκάλων σε δημοτικά σχολεία του Ρεθύμνου, του Κιλκίς και της Δράμας.

Πρόκειται για δικογραφίες διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια εκτός από την ΕΛΑΣ και την επικαιρότητα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρεθεί κανένας από αυτούς»

Στην υπόθεση των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε κύκλωμα παιδοφιλίας επανήλθε με νέες δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Όσο είμαστε εμείς εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση ένας εκπαιδευτικός άνδρας ή γυναίκα με τέτοια δραστηριότητα να συγχωρεθεί και να επιστρέψει στη δουλειά του», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός προανήγγειλε την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου για τους εκπαιδευτικούς.

«Ξέρετε πως το λέει το πειθαρχικό; Ανάξια συμπεριφορά για εκπαιδευτικό. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Όταν είσαι δάσκαλος και καθηγητής και συναναστρέφεσαι με μικρότερους και ανυπεράσπιστους τι ανάξια συμπεριφορά; Θα το φωτογραφίσεις όπως είναι. Θα είναι προσδιορισμένο το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας», τόνισε για να προσθέσει:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρεθεί κανένας από αυτούς. Αν θεωρούν ότι τους προσβάλλουν τα δικαιώματα, να πάνε στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα