Επόμενη… στάση «Κορυδαλλός» για τον Μαζιώτη

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο ανακριτής για να λάβει απολογία από τον Νίκο Μαζιώτη που κρατείται σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού κάτω από δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Η απολογία αφορά στις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του μετά τη σύλληψη του για αδικήματα τα οποία του αποδίδονται ότι διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα των δύο τελευταίων ετών που ήταν δραπέτης.

Με βάση πάντως τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του Νίκου Μαζιώτη, ούτε σήμερα αναμένεται να προχωρήσει σε απολογία επί της ουσίας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνάντηση του με τον ανακριτή, όταν νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό, αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του και όταν ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται η απάντησή του ήταν: «Επαναστάτης».

Ο Νίκος Μαζιώτης, πέρα από την 25ετή κάθειρξη που αντιμετωπίζει μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» διώκεται για:
# Απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας.
# Παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση.
# Οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση.
# Παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών.
# Ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη.
# Εγκληματική οργάνωση.
# Υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης.
# Πλαστογραφία μετά χρήσεως.
# Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση.
# Εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα