Επώνυμοι στον δρόμο του Θεού

Αν και βάδισαν στον λαμπερό δρόμο της showbiz, ξαφνικά άφησαν πίσω τους τα εγκόσμια και ασπάστηκαν τη μοναχική ζωή. Ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, απαρνήθηκαν τη δημοσιότητα και τη δόξα που γνώριζαν, θέλοντας να βρουν τη γαλήνη στην «αγκαλιά» του Θεού.

Ναταλία Λιονάκη: H μοναχή με τα θλιμμένα μάτια

Εδώ και μερικά χρόνια τα ίχνη της Ναταλίας Λιονάκη έχουν «χαθεί» μη γνωρίζοντας κανείς αν ακόμα συνεχίζει τη μοναχική ζωή. Με τη μάνα της να δίνει μεγάλο αγώνα για να «σώσει» το παιδί της, όπως είχε καταγγείλει και δημόσια, μη μπορώντας να δεχτεί ότι επέλεξε να γίνει μοναχή, η όμορφη ηθοποιός αποφάσισε να «εξαφανίσει» καλά τα ίχνη της. Σύμφωνα με αυτούς που φέρεται να γνωρίζουν συνεχίζει στον δρόμο του μοναχισμού, βρίσκοντας τη γαλήνη στην Ιερά Μονή Θεογεννήτορος στο Ηράκλειο Κρήτης.

H τραγουδίστρια… γερόντισσα Θεονύμφη

Μέχρι και τα 42 της εμφανιζόταν στις μεγαλύτερες αθηναϊκές πίστες και όλοι τη χαρακτήριζαν μία από τις πιο πετυχημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού πενταγράμμου. Η απόφασή της όμως να διαλέξει τον δρόμο του Θεού δεν ήρθε ξαφνικά, τι και αν ήχησε ως «βόμβα» στα αυτιά της οικογένειάς της, των φίλων και των θαυμαστών της. Ο τραγικός θάνατος της 18χρονης κόρης της, που σκοτώθηκε σε τροχαίο, ήταν αυτός που ώθησε τη Μαίρη Αλεξοπούλου να ζητήσει τη μοναχική ζωή. Το 1986, αποφάσισε να πάει σε έναν γέροντα και να γίνει μοναχή. Στην αρχή έγινε ρασοφόρα, ύστερα από τρία χρόνια μεγαλόσχημη, και μετά έγινε η ηγουμενική ενθρόνισή της. Το 1992 δημιούργησε το ησυχαστήριό της, την Παναγία Θεονύμφη, στο παλιό της σπίτι, στο Κορωπί.

Η μοναχή Πορφυρία κόρη του Πέτρου Φυσσούν

Η απόφαση της μονάκριβής του κόρης Άννια να πάρει τον δρόμο του μοναχισμού ήταν κάτι που «έτρωγε» σαν σαράκι τα τελευταία χρόνια την ψυχή του Πέτρου Φυσσούν, κάτι που πήρε μαζί του ταξιδεύοντας στη «γειτονιά των αγγέλων». Από το πλευρό του πατέρα της στο τελευταίο του ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει η κόρη του, που μαζί με άλλες μοναχές βρέθηκαν στην κηδεία. Αγνώριστη πλέον ως μοναχή Πορφυρία η Άννια Φυσσούν τα τελευταία χρόνια ζει σε μονή στην Εύβοια.

Από το μόντελινγκ και την tv έγινε Επίσκοπος!

Η ιστορία ζωής και η διαδρομή προς τον Θεό του Βασίλη Βεζυρέα είναι συγκλονιστική. Αν και τον γνωρίσαμε ως τηλεοπτική μορφή την περίοδο που μεσουρανούσαν τα ριάλιτι, όπως και αυτό που συμμετείχε η Ρούλα Βροχοπούλου, αν και έκανε ένα πέρασμα από το τραγούδι και το μόντελινγκ, εδώ και πολλά χρόνια έχει εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας στραφεί στον Θεό. Η σημερινή του εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτήν του παρελθόντος. Αφήνοντας πίσω του τα λαμπερά εγκόσμια, πλέον πράττει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο ως επίσκοπος στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Νίκαια.

Μια λαμπερή ηθοποιός  «εξαφανισμένη» στα Ιεροσόλυμα

Η απόφασή της να ασπαστεί τον μοναχισμό ήταν κάτι που δεν μπορούσε κανείς να πιστέψει. Η όμορφη και πολλά υποσχόμενη ηθοποιός Αλεξανδριανή Σικελιανού, που είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά επιτυχημένα σίριαλ όπως «Πρόβα Νυφικού» και «Παλίρροια», μη εξηγώντας δημόσια τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή, έφυγε για τα Ιεροσόλυμα όπου φέρεται να είναι μοναχή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνη της περιόδου, η απομάκρυνσή της από τα εγκόσμια εξαρτήθηκε από μια ερωτική απογοήτευση που βίωσε. Μέχρι και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Από το Εθνικό Θέατρο… χειροτονήθηκε ως π. Νεκτάριος

Από το ξεκίνημά του κιόλας όλοι έλεγαν ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός. Υπηρετώντας το Εθνικό Θέατρο και πρωταγωνιστώντας σε πολλές παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Ρούσης Στογιάννης στα 38 του χρόνια πήρε την απόφαση να γίνει μοναχός. Στις 19.02.2011 χειροτονήθηκε διάκονος στον Ναό της Αγίας Φιλοθέης, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, παίρνοντας πλέον το όνομα π. Νεκτάριος.

Ο Mr Cyprus που έγινε ο πατέρας Νήφων

Ούτε οι δικοί του άνθρωποι αλλά και οι φίλοι του δεν γνώριζαν την απόφασή του να στραφεί στον Θεό. Λίγο μετά την εκλογή του ως Mr Cyprus και επιστρέφοντας από έναν διεθνή διαγωνισμό αντρικής ομορφιάς στην Ταϊλάνδη, ο Μενέλαος Μιχαηλίδης στα 25 του χρόνια πήρε τον δρόμο για το Μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου της Λευκωσίας. Ζώντας εκεί από το 1995, ο πατέρας Νήφων ασχολείται με την ξενάγηση των πιστών και την καλλιέργεια βοτάνων μαζί με ακόμα 6 μοναχούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα