Εργασία μέχρι τα… βαθιά γεράματα για να πάρεις επικουρική 170 ευρώ

“Θαύματα” κάνει ο νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου αφού για επικουρική 170 ευρώ θα πρέπει να εργάζεται κανείς μέχρι τα 72! 

Αυτό προκύπτει από τις προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου που ορίζει ότι το πόσο που θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι για το διάστημα εισφορών από το 2015 και μετά καθορίζεται με βάση την ηλικία συνταξιοδότησης και όσο μεγαλύτερη θα είναι αυτή τόσο θα περιορίζονται οι απώλειες στο μέλλον.

Όσοι έχουν, δε, στόχο να πάρουν ένα ποσό της τάξης των 245 ευρώ θα πρέπει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο να ζουν και να πληρώνουν εισφορές μέχρι τα 80 τους χρόνια.

Ενδεικτικό της «σφαγής» που γίνεται είναι ότι ασφαλισμένος που αποχώρησε το 2014 στα 58 με μισθό 1.000 ευρώ από το ΙΚΑ παίρνει σήμερα , μετά τις περικοπές 170 ευρώ. Για να πάρει όμως το ίδιο ποσό ένας ασφαλισμένος με το νέο σύστημα θα πρέπει να περιμένει έως τα 67.

Όσοι, μάλιστα, έχουν κατά τη συνταξιοδότησή τους τα μισά ή περισσότερα χρόνια μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, για να φτάσουν στο ποσό αυτό, των 170 ευρώ, θα πρέπει να δουλεύουν έως τα 72!

Όπως επισημαίνεται, τέλος, η «βόμβα» στις επικουρικές συμπαρασύρει τα όρια ηλικίας και για τις κύριες συντάξεις καθώς όποιος αποχωρεί στα 60 ή 62 έτη με 35 έως 40 έτη ασφάλισης, θα δει την κύρια σύνταξη του μειωμένη έως και κατά 30% και την επικουρική – όταν εκδοθεί – να είναι ύψους 50, 60 ή 70 ευρώ λόγω της ρήτρας ηλικίας που ορίζει ο νέος μαθηματικός τύπος του ίδιου νόμου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα