Εργασία το Σάββατο αλλά όχι με μειωμένες αποδοχές

Άρειος Πάγος: «Ναι μεν το δίκαιο (Α.Κ. 861) καθιερώνει την ελευθερία των συμβάσεων, αρχή που ισχύει και στο χώρο του εργατικού δικαίου, πλην όμως δεν μπορεί να ανατρέψει η αρχή αυτή κανόνες δημόσιας τάξεως». Κατά συνέπεια : «ναι μεν εργασία και το Σάββατο αλλά όχι με μειωμένες αποδοχές».

Στον Άρειο Πάγο – που κατέληξε σε αυτήν την πιλοτική απόφαση-  είχαν προσφύγει εργαζόμενες ως πωλήτριες σε κατάστημα εμπορίας εσωρούχων νυχτικών και συναφών ειδών, με το σύστημα του πενθημέρου αλλά ο εργοδότης τους ζητούσε να εργαστούν και πέραν του καθορισμένου από τη συλλογική σύμβαση εργασίας χρόνου (Σάββατο) χωρίς να λαμβάνουν την προβλεπόμενη αμοιβή.

Οι αρεοπαγίτες δικαίωσαν τις εργαζόμενες κάνοντας λόγω ακόμα και για αδικαιολόγητο πλουτισμό του εργοδότη καθώς σε ημέρα ανάπαυσης εκείνες εργάζονταν με μειωμένες αποδοχές.

«Δύναται η εξαήμερη απασχόληση μόνο με ρητή ή σιωπηρή συναίνεση των εργαζόμενων και εφόσον είναι προς το συμφέρον τους”», αλλως «δικαίωμα αποζημίωσης του εργαζόμενου λόγω αδικαιολόγητου πλουτισμού του εργοδότη» , είναι το δια ταύτα του Πολιτικού τμήματος  του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης: «Οι διατάξεις που προβλέπουν για τη μισθωτή πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία και 40 ώρες είναι δημοσίας τάξεως και δεν μπορούν να καταργηθούν με την ιδιωτική βούληση παρά μόνον εάν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας είναι επωφελέστερες για τον μισθωτή».

Μάλιστα λόγω της αρχής της εύνοιας προς τον εργαζόμενο γίνεται δεκτό ότι «όταν οι όροι της ατομικής σύμβασης εργασίας είναι ευνοϊκότεροι για τον μισθωτή υπερισχύουν δυσμενέστερων όρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ακόμη και πηγών διαφορετικής ιεραρχικής βαθμίδας».

Άρα, οι διατάξεις για πενθήμερη εργασία και 40 ώρες την εβδομάδα είναι δημοσίας τάξεως και δεν μπορούν να ανατραπούν βάσει της αρχής της ελευθερίας των συμβάσεων.

Συνεπώς εάν ο εργαζόμενος συμφώνησε να εργάζεται και πέραν του πενθημέρου δικαιούται αποζημίωση για την έκτη ημέρα – την εξαιρέσιμη, δηλαδή  -διαφορετικά  εμπίπτει ο εργοδότης στις  διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα