Ερντογάν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται υποκριτικά απέναντι στην Τουρκία

Νέα επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση  εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της ένταξης της χώρας του στην Ε.Ε . Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι, οι ηγέτες των χωρών μελών από το 1963 και εδώ συνεχώς ακολουθούν την τακτική κωλυσιεργίας στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας και επισήμανε την προσοχή στο γεγονός ότι στα τελευταία χρόνια με μία αιφνίδια πολιτική απόφαση ο αριθμός των χωρών μελών από 15 που ήταν αυξήθηκε στα 28.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρεται τελείως υποκριτικά στην Τουρκία στα θέματα ένταξης και της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες ανάφερε ο Ερντογάν και τόνισε ότι και στο θέμα της Σένγκεν υπάρχει πρόβλημα.

Η Τουρκία βιώνει ένα από τα χειρότερα κύματα τρομοκρατίας στην ιστορία της, τόνισε παράλληλα δύο ημέρες μετά το νέο τρομοκρατικό πλήγμα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

«Η κατάχρησης της διαδικασίας επίλυσης της τρομοκρατίας που ξεκίνησε με καλή πρόθεση στάθηκε ευκαιρία για την σοβαρή παράνομη εισαγωγή όπλων στην χώρα» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής.

Στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, δυνάμεις που συνδέονται είτε με το Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) είτε με το Ισλαμικό Κράτος έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα χτυπήματα κατά στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Τουρκία.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν στο μεταξύ τη ζωή τους τη Δευτέρα σε βομβιστική επίθεση κατά του στρατιωτικού τους οχήματος στην πόλη Νουσαϊμπίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα