Ερντογάν: Η Τουρκία δεν υποθάλπει εξτρεμιστικές ομάδες

«Ψευδή» και «συκοφαντικά» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημοσιεύματα κατά τα οποία οργανώσεις όπως η Αλ Νόσρα και η Αλ Κάιντα χρησιμοποιούν την Τουρκία ως βάση για επιχειρήσεις στη Συρία και επέμεινε ότι τέτοιες ομάδες είναι υπό διωγμό στη χώρα του στο πλαίσιο του αγώνα που κάνει εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Καμία από τις οργανώσεις που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα δεν έχει δεσμούς με την Τουρκία. Τους έχουμε απομονώσει. Βρισκόμαστε σε επαφή με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό και μέσω αυτών παρέχουμε όλη τη στήριξη και τη βοήθειά μας. Αποκλείω κατηγορηματικά να προστατεύουμε εξτρεμιστικές οργανώσεις. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Είναι συκοφαντικό και είναι ψέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε νωρίτερα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τζιχαντιστές φτάνουν αεροπορικώς στο νομό Χατάι (Αλεξανδρέττα, νότια Τουρκία) και από εκεί προωθούνται στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου από την πλευρά του επανέλαβε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι η Τουρκία ουδέποτε υποστήριξε εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία και χαρακτήρισε επίσης αυτούς τους ισχυρισμούς «ψευδείς».

Εν τω μεταξύ οι Κούρδοι της Συρίας, διά του επικεφαλής της οργάνωσης PYD (οργάνωσης που συνεργάζεται με το PKK) Σαλίχ Μουσλίμ επιβεβαιώνουν κατά κάποιο τρόπο ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις που δρουν στην Συρία όπως η Αλ Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε δεν απολαμβάνουν τη στήριξη της Τουρκίας.

Παλαιότερα η οργάνωση PYD είχε υποστηρίξει ότι η Τουρκία στα πλαίσια της ενίσχυσης που παρείχε στις δυνάμεις της Συριακής αντιπολίτευσης, ενίσχυε εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις για να εξουδετερώσει την επιρροή των Κουρδικών οργανώσεων στη Συρία, οργανώσεων που πρόσκεινται στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα