ΕΡΤ: Οι τηλεοπτικές άδειες δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις έξι

Mετά την ενημέρωση των τηλεοπτικών συντακτών από τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, Ροδόλφο Μορώνη, διοίκηση της ΕΡΤ προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θέλησε να διευκρινίσει ορισμένα πράγματα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

– Η ΕΡΤ συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΕΣΡ δια του Προέδρου της Διονύση Τσακνή και του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας Νίκου Μιχαλίτση. Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί επίσης εκπρόσωποι της ΕΕΤΤ, της DIGEA και ο Καθηγητής του ΕΜΠ Χρήστος Καψάλης.

– Οι θέσεις της ΕΡΤ, που αναπτύχθηκαν διεξοδικά και τεκμηριώθηκαν επιστημονικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κατατέθηκαν εγγράφως και αποδεικνύουν πως:

– Σε έναν πολυπλέκτη, με τις σημερινές τεχνολογίες και με ταυτόχρονη μετάδοση σήματος HD και SD, χωρούν το πολύ δύο (και όχι τρία) προγράμματα. Αυτό προκύπτει εξ άλλου και από τη σύμβαση που έχει υπογράψει η DIGEA με την ΕΕΤΤ.

– Ακόμη κι αν ληφθούν υπόψη όλες οι εξελίξεις (νέες τεχνολογίες, διάθεση δεύτερου ψηφιακού μερίσματος, διεθνής συντονισμός), το συνολικό πλήθος των υπό παραχώρηση αδειών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών σε όλους τους διαθέσιμους πολυπλέκτες δεν μπορεί να ξεπεράσει τις έξι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα