Ερυθρόλευκες «μαχαιριές» στον Σωκράτη (λόγω Θόδωρου)

Οπαδικά μέσα του Θρύλου επιτίθενται ευθέως στον Σωκράτη Κόκκαλη, υπονοώντας ότι η επέκταση της σύμβασης του επιχειρηματία με τον ΟΠΑΠ έγινε με παρέμβαση Μελισσανίδη και Θωμά –πού κολλάει αυτός;– αλλά στην ουσία του καταλογίζουν ότι δεν «φρέναρε» τον Θόδωρο στις χαοτικές παρεμβάσεις του στο ποδόσφαιρό μας

Επίθεση μερίδας ΜΜΕ «ερυθρόλευκης» απόχρωσης δέχθηκε ο επί 17 χρόνια πρόεδρος του Ολυμπιακού, επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης. Αιτία: η επέκταση της σύμβασής του με την ΟΠΑΠ Α.Ε., που είχε ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2018, για τρία ακόμη χρόνια με μονομερές δικαίωμα του Οργανισμού μετά την τριετία να την επεκτείνει για δύο ακόμη χρόνια.

Η επέκταση αυτή από κάποια «ερυθρόλευκα» μέσα θεωρήθηκε ότι αποτελούσε συνεργασία με μια επιχείρηση (την ΟΠΑΠ Α.Ε.), στην οποία μέτοχος είναι η οικογένεια Μελισσανίδη, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ηγέτη της ΑΕΚ, να έχει «σπρώξει» την συνεργασία αυτή βοηθούντος του Θωμά Μητρόπουλου. Βέβαια, ο στόχος δεν ήταν ο Θωμάς, αλλά όπως αποκαλύπτουμε στη συνέχεια του ρεπορτάζ, οι βολές κατά Κόκκαλη είχαν να κάνουν με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, το “ψυχοπαίδι” – όπως τον αποκαλούν – του Σωκράτη.

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη η συμμετοχή του σε μια ενέργεια που η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. θεώρησε ως συμφέρουσα για τον Όμιλο, είναι απολύτως θεμιτή, αφού ο «Τίγρης» είναι μέτοχος του Ομίλου.

Για τον Θωμά Μητρόπουλο –η φιλία του οποίου με τον Σωκράτη Κόκκαλη είναι διαχρονική – πρέπει πολύ να ψάξει κανείς για να στοιχειοθετήσει κάποια σχέση με τους Τσέχους ιδιοκτήτες, τους οποίους ο Θωμάς έχει γνωρίσει μόνο από τις φωτογραφίες τους στις εφημερίδες και στην τηλεόραση.

Βεβαίως, η επίθεση στον Θωμά Μητρόπουλο γίνεται εκ του ασφαλούς, αφού ο πρώην Αιγαλεώτης παράγοντας έχει εδώ και πολλά χρόνια αποφασίσει να μην απαντά σε κάθε επίθεση που δέχεται.

Για τον Σωκράτη Κόκκαλη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπήρξε πρόεδρος επί 17 χρόνια, κέρδισε 12 πρωταθλήματα και, το κυριότερο, είναι απλό μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός μαζί με τον γιο του, Σωκράτη. Απεδέχθη τον ρόλο του απλού μέλους για να δείξει με την ενέργειά του αυτή την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη, νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ από το 2010.

Βεβαίως, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε με ανακοίνωση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου, Κώστα Καραπαπά, την αντίθεσή της με το περιεχόμενο των επιθετικών ρεπορτάζ εις βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά για τους γνώστες των υπογείων διαδρομών, σχέσεων και επιρροών, η ανακοίνωση δεν φαντάζει αρκετή για να εκτονώσει την δημιουργηθείσα των εκ εξαιτίας των δημοσιευμάτων κατάσταση.

Τι κερδίζει ο Σωκράτης με την επέκταση της σύμβασης

Για όσους παρακολουθούν τα επιχειρηματικά δρώμενα, μελετούν τους ισολογισμούς και έχουν την ανάλογη πληροφόρηση, τα οικονομικά οφέλη της INTRALOT από την εν λόγω σύμβαση δεν είναι υψηλής στάθμης, ούτε καν μέσου επιπέδου.

Κατά συνέπεια, οι «επιτιθέμενοι» γνώριζαν ότι ο λόγος της περαιτέρω επέκτασής της δεν είναι οικονομικός, ώστε να υπάρξει σημαντικό κίνητρο για τη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ κι έτσι να δικαιολογήσουν τα ταυτόχρονα και ομαδικά επικοινωνιακά πυρά εις βάρος του Σωκράτη. Ούτε πιστεύουν κατά βάθος ότι υπάρχει συμμετοχή στην επέκταση της σύμβασης του Θωμά Μητρόπουλου, αφού ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρός και όλοι γνωρίζουν ότι στον τομέα του ποδοσφαίρου και ειδικά στην διαιτησία οι σημερινοί ηγήτορες Τριτσώνης και Κουκουλάκης όπως και ο διορισθείς από τις «ξένες» δυνάμεις, Περέιρα, από αλλού παίρνουν κατεύθυνση. Η διεύθυνση και ο αριθμός του τηλεφώνου αφορούν τον όψιμο φίλο της νυν κυβέρνησης, κουμανταδόρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, γενικό γραμματέα της FIFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Με λίγα λόγια θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός είναι σε υποδεέστερη θέση ποδοσφαιρικά εξαιτίας των διαπλεκομένων σχέσεων του Θεοδωρίδη με την κυβέρνηση, και εξαιτίας του ορισμού διαφόρων παρατρεχάμενων σε δήθεν επιτροπές της FIFA και της UEFA, που «επιτηρούν» το ελληνικό ποδόσφαιρο και στις οποίες ο γ.γ. της UEFA έχει απόλυτη επιρροή. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός παράγων που να μη γνωρίζει ότι διαχρονικά όλοι οι Ευρωπαίοι «αξιωματούχοι» που κατά καιρούς ήλθαν στην Ελλάδα ως επιτηρητές αποτελούν επιλογές του Θεοδωρίδη. Μαφσούτ, Σαμπεΐν, Κουτσοκούμνης, Λάκοβιτς, Βασσάλο, Περέιρα – και βεβαίως τα τρία μελη της σημερινής Επιτροπής Επιτήρησης της FIFA (Χούμπελ, Βέλα, Ντερβίσι) που αφήνουν τον Βαγγέλη Γραμμένο να παραβιάζει φανερά τα Καταστατικά FIFA και ΕΠΟ.

Θεωρούν ότι έχει ευθύνη ο Σωκράτης Κόκκαλης για την «μετάλλαξη» του Θόδωρου, αφού ο τελευταίος –αθλητική εφημερίδα τον προσδιόρισε ως τον «Αρχιτέκτονα της Εθνικής Ξεφτίλας»– είναι αποκλειστικό δημιούργημά του, έχοντας επί δεκαετίες την πλήρη στήριξή του.

Αυτά αποδεικνύονται και από τα κατά καιρούς πυρά που συγκεντρώνει στο πρόσωπό του ο Θόδωρος, ο οποίος σε λίγο καιρό θα διστάζει πλέον να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, εξαιτίας των ενεργειών του.

Υπάρχουν και άλλα θέματα που με ακρίβεια, παραθέτοντας και νούμερα αν χρειαστεί, θα μπορούσε η «Α» να αποκαλύψει. Προς το παρόν, αρκούν τα ανωτέρω και εν καιρώ θα υπάρξει η δυνατότητα και βεβαίως το ερέθισμα για περισσότερα. Τότε θα δούμε ποιοι θα κρύβονται είτε στην Αθήνα είτε στην Γενεύη…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα