Ερώτηση Ψαριανού στον Τσακαλώτο για την 3η αξιολόγηση

Το Ποτάμι, επανειλημμένως έχει εκφράσει την ανησυχία του, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στα κόμματα της αντιπολίτευσης όσον αφορά την πρόοδο των προϋποθέσεων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Μάλιστα από την Σεβαστουπόλεως εκδόθηκε και ανακοίνωση, η οποία μεταξύ άλλων τονίζει: «Όταν οι επενδυτές, θα αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, θέλουν να είναι βέβαιοι ότι επενδύουν σε κάτι σταθερό», δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής του Euro Working Group, Thomas Wieser, συνδέοντας σαφώς την έξοδο της χώρας μας στις αγορές με την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης, ενώ και ο Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εκτροπή της πορείας της χώρας σε περίπτωση, που δεν επιτευχθεί η ολοκλήρωση εντός του 2017. Ωστόσο, από την πλευρά της κυβέρνησης, πέρα από κάποιες γενικόλογες καθησυχαστικές δηλώσεις, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στα κόμματα της αντιπολίτευσης όσον αφορά την πρόοδο των προϋποθέσεων για την ολοκλήρωση αυτή.

Το Ποτάμι, επανειλημμένως έχει εκφράσει την ανησυχία του για το ζήτημα αυτό, ενώ έχουν υπάρξει συγκεκριμένες προτάσεις και από άλλες πολιτικές κινήσεις”.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γρηγόρης Ψαριανός, επαναφέρει το θέμα με ερώτησή του στον Υπουργό Οικονομικών και ζητά να πληροφορηθεί εάν σκοπεύει να λάβει υπόψη του τις σχετικές προτάσεις και να προβεί σε ενέργειες όπως: κατάθεση αναλυτικού πίνακα των απαιτούμενων δράσεων και ενεργειών, προσδιορισμό σαφούς χρονοδιαγράμματος για την υλοποίησή τους, 15νθήμερη ενημέρωση στη Βουλή με σαφή στοιχεία σε σχέση με την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων, την εξέλιξη των επενδύσεων και τη πορεία του τραπεζικού συστήματος. Ζητά επίσης από τον κ. Τσακαλώτο να εξηγήσει και τους λόγους, που μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια στην κατεύθυνση της έγκαιρης και σαφούς ενημέρωσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κατ’ επέκταση του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα