ΕΣΕΕ: Χωρίς ιδιαίτερο όφελος το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Λίγα ήταν τα καταστήματα που άνοιξαν την Κυριακή, καθώς σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, επτά στους 10 εμπορικούς συλλόγους δεν πρότειναν το άνοιγμα τους, ενώ όπως σημειώνεται  σε όλη την Ελλάδα άνοιξαν 1 στα 4 καταστήματα και στην Αττική, 1 στα 3 καταστήματα.

Σύμφωνα δε με την Συνομοσπονδία για την πλειονότητα όσων άνοιξαν η επιπλέον ενίσχυση που ανέμεναν για το ταμείο τους δεν ήρθε ποτέ, με κάποιες να μην καλύπτουν καν τα έξοδα λειτουργίας τους.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, είναι πιθανό ότι ο τζίρος που αναμένουν οι περισσότερες επιχειρήσεις στο τέλος της μίνι εκπτωτικής περιόδου, να είναι μικρότερος, καθώς ένα σημαντικό μέρος της προσδοκώμενης κατανάλωσης στράφηκε προς τις μεγάλες αλυσίδες και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα την Κυριακή.

Από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η ΕΣΕΕ και το ΙΝΕΜΥ κατά την πρώτη Κυριακή προαιρετικής λειτουργίας, η εμπορική κίνηση σε όσα καταστήματα επέλεξαν να είναι ανοιχτά, με εξαίρεση το κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και εν μέρει του Πειραιά, της Κηφισιάς και της Γλυφάδας δεν ανταποκρίθηκε στις αναμενόμενες προσδοκίες.

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου το ΙΝΕΜΥ –ΕΣΕΕ θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας και τα συμπεράσματα από την πρώτη εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα