Εσιέν: Κοστίζει… η απομάκρυνση

Ο Παναθηναϊκός πληρώνει πολλά για τη… συντήρηση του Μίκαελ Εσιέν, την ίδια στιγμή που ο Γκανέζος μέσος έχει προσφέρει ελάχιστα και σίγουρα δεν δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην 11άδα της ομάδας. Αν κάποιος τα βάλει κάτω και υπολογίσει πόσο κοστίζει σε ετήσια βάση ο ξένος παίκτης, θα διαπιστώσει ότι το κόστος ξεπερνά τα δύο εκατ. ευρώ τον χρόνο, γεγονός που όχι μόνο δεν είναι αποδεκτό από τους παράγοντες τους «τριφυλλιού», αλλά αποτέλεσε και αντικείμενο σφοδρής κριτικής κατά του Γιάννη Αλαφούζου. Στον Παναθηναϊκό δεν το… φωνάζουν, αλλά έχουν αποφασίσει να απαλλαγούν από τον Εσιέν. Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, η οποία γίνονται κινήσεις να υλοποιηθεί άμεσα, ή στη χειρότερη περίπτωση το καλοκαίρι.

Ο Εσιέν επανήλθε στην αγωνιστική δράση, παρ’ ότι χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πέντε μήνες από την ημέρα που αποκτήθηκε, προκειμένου να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα. Ο Γκανέζος έχει αγωνιστεί σε τέσσερα-πέντε παιχνίδια, ωστόσο είναι φανερό πως χρειάζεται ρυθμό και ότι, τέλος πάντων, δεν κάνει τη διαφορά, όπως θα περίμεναν στο «τριφύλλι». Η σχέση κέρδους-κόστους είναι σαφώς υπέρ του δεύτερου, κάτι που στον σημερινό Παναθηναϊκό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, τη στιγμή που η ομάδα παλεύει να βρει πόρους για να καλύψει τόσο τα χρέη του παρελθόντος, όσο και τις τρέχουσες ανάγκες της.
Ένα το κρατούμενο, λοιπόν. Ο Εσιέν κοστίζει πάρα πολύ και προσφέρει ελάχιστα, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που η ομάδα δεν απολαμβάνει τα –οικονομικά– προνόμια της συμμετοχής της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ως εκ τούτου, η διοίκηση του «τριφυλλιού» έχει κινήσει τις διαδικασίες για την αποχώρηση του Γκανέζου. Οι επαφές στο παρασκήνιο είναι έντονες και εξελίσσονται σε δύο άξονες:

1)Στην ανεύρεση ομάδας για τον ποδοσφαιριστή
Εξυπακούεται πως, στα 33 του χρόνια, ένας έμπειρος παίκτης δεν προτίθεται να «πετάξει» συμβόλαιο ενάμισι εκατομμυρίου –καθαρών απολαβών– στα «σκουπίδια». Δεν υπάρχει περίπτωση, δηλαδή, να τολμήσει κανείς από τον Παναθηναϊκό να θέσει θέμα λύσης του συμβολαίου με τον Γκανέζο. Αυτό θεωρείται δεδομένο για δύο λόγους. Πρώτον, διότι η απάντηση θα είναι αρνητική και, δεύτερον, διότι θα διασυρθούν οι ίδιοι, που το καλοκαίρι παρουσίαζαν την απόκτηση του πρώην μέσου της Μίλαν ως τεράστια μεταγραφική επιτυχία. Ο μοναδικός τρόπος να αδειάσει θέση στο ρόστερ και να ελαφρύνει το μπάτζετ του «τριφυλλιού» από το συμβόλαιο του Εσιέν, είναι να βρεθεί άλλη ομάδα, η οποία θα καλύψει τις απολαβές του Γκανέζου και θα του προσφέρει κίνητρο για μία ακόμη μετακίνηση. Η εμφάνιση της Sydney FC από την Αυστραλία δεν ήταν τυχαία. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» δουλεύουν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και έχουν ενημερώσει τους ατζέντηδες με τους οποίους σχετίζονται, να εμφανίσουν δελεαστικές προτάσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν θα προβάλει αξιώσεις, παρά μόνο την κάλυψη του συμβολαίου του σε περίπτωση δανεισμού, ή ένα ελάχιστο ποσό για τους τύπους, σε περίπτωση πώλησης, ώστε να πάρει πίσω τουλάχιστον όσα έχει πληρώσει για τον Εσιέν στο διάστημα της παραμονής του στην ομάδα.

2)Στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του
Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος του σχεδίου. Τα τελευταία 24ωρα έχει κυκλοφορήσει το όνομα του Αντόνιο Νοτσερίνο, ο οποίος διαπραγματεύεται τη λύση της συνεργασίας του με τη Μίλαν. Ο διεθνής Ιταλός μέσος προορίζεται για αντικαταστάτης του Εσιέν. Είναι μόλις 30 ετών, βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο Αντρέα Στραματσιόνι στη μεσαία γραμμή του. Έναν παίκτη που θα μπορεί να αμύνεται, αλλά και να οργανώνει από πίσω το παιχνίδι της ομάδας. Ο Εσιέν κοστίζει πανάκριβα και δεν ανταποκρίνεται πλήρως στον συγκεκριμένο ρόλο. Ο Νοτσερίνο φέρεται να έχει μιλήσει με τους «πράσινους» και να περιμένει τη διευθέτηση του θέματός του με τη Μίλαν, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη μετακίνησή του στον σύλλογο της Αθήνας.
Το μεγάλο «αγκάθι» στην όλη ιστορία είναι η ανεύρεση ομάδας για τον Εσιέν. Για τον λόγο αυτό, οι «πράσινοι» έχουν ανοίξει συζήτηση με τον Ιταλό μέσο και για το καλοκαίρι, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το θέμα του μέσα στον Ιανουάριο. Πηγή από τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ μάς ενημέρωσε ότι ο Εσιέν θα αποτελέσει παρελθόν το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2016, ενώ στόχος είναι να φύγει μέσα στον Ιανουάριο, ώστε να δρομολογηθούν οι υπόλοιπες εξελίξεις.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός αναζητά τον τρόπο να απαλλαγεί «αναίμακτα» από το συμβόλαιο του Μίκαελ Εσιέν. Ωστόσο, για να συμβεί οτιδήποτε, θα πρέπει να συναινέσει και ο Γκανέζος. Αν δεν βρεθεί ομάδα μέσα στον Ιανουάριο, ο Εσιέν θα παραμείνει στο ρόστερ και το θέμα θα τεθεί εκ νέου το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα