Ετοιμάζει πλάνα για το παζάρι η ΑΕΚ

Η πρώτη ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ανέδειξε τις ελλείψεις που υπάρχουν στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη τρύπα είναι στη θέση του αριστερού μπακ, καθώς πέραν από τον Έλντερ Λόπεζ υπάρχει το χάος, ενώ θέση υπάρχει και για ένα ακόμη ανασταλτικό χαφ με τα χαρακτηριστικά του Αντρέ Σιμόες.

Αν και είναι νωρίς να παρθούν αποφάσεις, είναι δεδομένο ότι ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και ο Βινίσιους ντε Φρέιτας έχουν απογοητεύσει με τις επιδόσεις τους. Αδυνατούν να αποδειχθούν επαρκείς στις απαιτήσεις της ΑΕΚ που φέτος θέλει να κάνει πρωταθλητισμό στα γήπεδα, όχι στα λόγια. Γι’ αυτό και το μέλλον τους στην ομάδα μπορεί να πει κανείς ότι είναι δυσοίωνο, ασχέτως με το ότι έχουν πολυετή συμβόλαια.

Αν μάλιστα ο αριστερός μπακ που θα βρεθεί, θα έχει την δυνατότητα να είναι εξίσου επαρκής και ως αριστερός στόπερ, τότε ακόμα καλύτερα, αν και αυτή η σκέψη δεν ισοδυναμεί με αναγκαιότητα.

Όσον αφορά στον κεντρικό χαφ, με δεδομένο ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα Γιόχανσον, η ΑΕΚ πρέπει να φροντίσει και για το μέλλον. Ούτως ή άλλως έχει ανάγκη από ακόμα έναν γρήγορο και άρτιο τεχνικά «κόφτη», ώστε τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι να τον «παντρέψει» με τον Σουηδό και (κυρίως) με τον Σιμόες.

Σκέψη σοβαρή υπάρχει και για την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου εξτρέμ, για την προσθήκη του οποίου επέμενε ο Χιμένεθ το καλοκαίρι δίχως να εισακουστεί. Θα εξαρτηθεί ασφαλώς από την εξέλιξη τω υποθέσεων Ροντρίγκεζ και Τρίστασον και την πιθανότητα ένας εκ των δύο (αν όχι αμφότεροι) να αποχαιρετήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα