Ετοιμάζεται η νέα Λεωφόρος!

 

Μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δικαιούται και πρέπει να έχει γήπεδο μεγαλύτερο των 20.000 θέσεων, αλλά όσο κι αν πάσχισε τα τελευταία χρόνια να μετακομίσει, δεν τα κατάφερε. Έτσι, μετά από ώριμη σκέψη, αποφασίστηκε η ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαΐδης», η αύξηση της χωρητικότητας στις 20.000 θέσεις και μετά… βλέπουμε.

Στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» έγινε η παρουσίαση των έργων ανακατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τόσο από την ΠΑΕ, όσο κι από τον ερασιτέχνη. Τα έργα θα ξεκινήσουν μετά το τέλος των Play Off, ο ΠΑΟ θα παίξει τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια και σχεδόν όλον τον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ, ενώ κατά το Νοέμβρη αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στη μία τουλάχιστον εξέδρα, προκειμένου να παραδοθεί το γήπεδο. Ο Γιάννης Αλαφούζος συγκεκριμένα τόνισε: «Διάβασα διάφορα πράγματα για τη Λεωφόρο, κι αυτό που έκανε εντύπωση είναι πως ανακατασκευάστηκε για πρώτη φορά μετά την κατοχή, συγκεκριμένα το 1948, με πρωτοβουλία του Απόστολου Νικολαΐδη. Το σπίτι μας είναι η Λεωφόρος. Προσωπικά έχω τις πρώτες μνήμες από το Γουέμπλεϊ. Πλέον όμως δεν είναι λειτουργικό και σύγχρονο. Όλοι μας θα βάλουμε πλάτη. Τα έργα θα αρχίσουν αμέσως μετά τα πλέι οφ. Έχουμε μαζέψει ήδη 1.000.000 ευρώ από φίλους του Παναθηναϊκού. Μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί η δεύτερη εξέδρα, καθώς κι οι σουίτες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλιαριάς, υπογράμμισε: «Αγκαλιάζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο κ. Αλαφούζος για την ανακαίνιση του γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός βάλλεται από παντού, από διάφορα συστήματα. Είναι ένα αγκάθι. Ο Παναθηναϊκός παίρνει μία στρατηγική απόφαση. Ο Ερασιτέχνης το έχει πει και στο παρελθόν: η ομάδα πρέπει να μείνει στη Λεωφόρο. Κι αυτό συμβαίνει. Θέλουμε να το φτιάξουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Είμαστε περήφανος που συμμετέχω σ’ αυτή την προσπάθεια. Είμαι χαρούμενος που η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Παύλος Γιαννακόπουλος. Δεν είναι απλά ένα γήπεδο, αλλά ένα αθλητικό Κέντρο. Η ανακαίνιση θα βοηθήσει όλα τα αθλήματα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο. Ο Παναθηναϊκός μεγαλώνει, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι».

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Αλαφούζος εξήγησε πως τα έργα θα ξεκινήσουν με δικά του χρήματα και στη συνέχεια αναμένει την αρωγή της Πολιτείας (έχει συμφωνηθεί οικονομική «ένεση» της τάξης των 7.000.000 ευρώ), ότι κάποιοι πλούσιοι φίλοι του ΠΑΟ έχουν ήδη συνδράμει και έχει μαζευτεί ποσό του 1.000.000 ευρώ και ότι θα συζητηθεί στη Γ.Σ. και η ονοματοδοσία του γηπέδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα