Ετοιμάστε τα πυρηνικά όπλα, η εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Να ετοιμάζονται τα πυρηνικά όπλα ζήτησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, θέτοντας τη Βόρεια Κορέα και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε πλήρη ετοιμότητα.

Η έμμεση αυτή προειδοποίηση του δικτάτορα  ηγέτη ανακοινώθηκε από τα κρατικά μέσα της χώρας του την Παρασκευή το πρωί (τοπική ώρα) και έχει πιθανόν ως σκοπό να ασκήσει πίεση στη διεθνή κοινότητα, μετά την επιβολή βαρύτερων κυρώσεων εις βάρος της Κυβέρνησής του από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ την Τετάρτη.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού παρακολούθησε την άσκηση των νέων πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων, κάλεσε την στρατιωτική ηγεσία της χώρας του να βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς «ανά πάσα στιγμή» μπορεί να δώσει σχετική εντολή ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη απειλή από τους εχθρούς.

«Σε ακραίους καιρούς κατά τους οποίους οι Αμερικανοί προκαλούν τον πόλεμο και την καταστροφή σε άλλες χώρες και λαούς, ο μοναδικός τρόπος για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία είναι να ενισχύσουμε την πυρηνική μας ικανότητα», ανέφερε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης κατά το δίκτυο KCNA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθές η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε εξαπλή δοκιμή μικρού βεληνεκούς πυραύλων, ως απάντηση στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις κατά της Πιονγκ Γιανγκ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα