Ετσι θα αναπτυχθεί η Πάτρα ξεκαθάρισε ο Πελετίδης

Σειρά από ζητήματα που αφορούν την πόλη της Πάτρας έθεσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 9ο συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης που ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα, ασκώντας, παράλληλα, κριτική, απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης.
«Εμείς δεν θέλουμε να παραμυθιάζουμε τον πατραϊκό λαό, γνωρίζουμε, όπως και εσείς, πάρα πολύ καλά ότι η ανάπτυξη στον καπιταλισμό, η έξοδος από την κρίση, τα μνημόνια, όπως λέτε, δεν συνοδεύεται με εργατικά λαϊκά δικαιώματα και ικανοποίηση σύγχρονων αναγκών» σημείωσε ο κ. Πελετίδης και πρόσθεσε: «Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεστε είναι άναρχη. Ο κάθε επιχειρηματικό όμιλος αξιοποιεί τόσο εργατικό δυναμικό, όσο και για όσο χρόνο το χρειάζεται, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη τους. Τομείς που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, εάν δεν έχουν τα αναμενόμενα κέρδη δεν κάνουν επενδύσεις».
Μένοντας στο θέμα της ανάπτυξης ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε ότι «η ανάπτυξη που προωθείται, διασφαλίζει την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου και από πουθενά δεν διαφαίνεται ικανοποίηση του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή εργασία, ικανοποίηση των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας στην υγεία, τη μόρφωση, τον αθλητισμό και την ανάπτυξη».
Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες του δήμου για τα τοπικά ζητήματα, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «η δημοτική Αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, μελετούν, τεκμηριώνουν, όσο μπορούν καλύτερα, τα αιτήματά μας και θα θέλαμε συνοπτικά, ορισμένα από αυτά να τα ξαναθέσουμε και φυσικά θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την επίλυση τους»
Και απαρίθμησε:
*Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά το σοβαρό θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, τις δυσκολίες που υπάρχουν, την ανάγκη ταχείας υλοποίησης του σχεδιασμού που έχουμε.
*Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, αλλά και αυτό του Πηνειού, που σε συνεργασία με τους δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου ζητούμε να γίνει η διαχείριση από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων.
*Η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου, όπως είχατε δεσμευτεί και το δημοτικό συμβούλιο έκρινε θετικά, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και όχι με δική μας ευθύνη
*Εκτενώς έχει αναλυθεί το θέμα της διέλευσης του τρένου. Ζητούμε τα αυτονόητα, τέτοιου είδους έργα δεν μπορούν να υπακούουν σε κοντόθωρες επιλογές, πρέπει να βλέπουν μακριά. Εφόσον αποφασίσατε όχι περιμετρική χάραξη, η διέλευση από το Ρίο έως την έξοδο από την πόλη μας πρέπει να γίνει υπόγεια.
*Πρόσφατα, η πόλη μας ανέλαβε τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Έχουμε θέσει με σαφήνεια τους προβληματισμούς μας σε σχέση με τη χρηματοδότηση, να δημιουργηθούν υποδομές για την πόλη μας, διαφάνεια στις διαδικασίες, όχι εμπορευματοποίηση, να είναι αγώνες που θα προσφέρουν χαρά σε αθλητές, σε φιλάθλους, να βοηθήσουν τον παράκτιο αθλητισμό.
*Εκφράζουμε τη θέλησή μας να βρεθεί χρηματοδότηση, ώστε το κατεστραμμένο εργοστάσιο του Λαδόπουλου να αξιοποιηθεί ως διοικητήριο της περιφέρειας και να μην σπαταληθούν χρήματα σε κατασκευή νέου κτιρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα