Ευθείες απειλές από UEFA και FIFA!

Εκτεθειμένο και στα πρόθυρα του διασυρμού βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ευθύνη της ΕΠΟ και –στην προκειμένη περίπτωση– του προέδρου της, Γιώργου Σαρρή!

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά του μικροσυμφέροντα και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, η οποία είχε στραφεί σαφώς εναντίον του μετά τις τελευταίες τραγελαφικές ενέργειές του, έσπευσε να «ενημερώσει» τόσο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όσο και την Παγκόσμια, για την κίνηση της κυβέρνησης να ορίσει ένα πλαίσιο στην αντιμετώπιση των κακών κειμένων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με άλλα λόγια, για να καταλάβει και ο κόσμος, η Πολιτεία ανέλαβε δράση, κάνοντας ό,τι ακριβώς όφειλε να κάνει η ΕΠΟ, η οποία ουδέποτε στο παρελθόν έπραξε και η νυν διοίκηση δεν παρουσιάζει την παραμικρή βούληση να πράξει!

Μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού του μέλους της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου, η ΕΠΟ του Γιώργου Σαρρή μπλόκαρε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς αποφάσισε να μην ορίσει διαιτητές στα παιχνίδια. Αμέσως, δημιουργήθηκε ο κίνδυνος να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες του συμβολαίου της Λίγκας με τη NOVA, γεγονός που, αν συνέβαινε, θα είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή του συνόλου των ομάδων στη Super League και στη Football League. Αφού η ΕΠΟ «κατάφερε» να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα των ομάδων, τώρα θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ύπαρξη του ελληνικού ποδοσφαίρου! Όλα αυτά, για να καλύψει ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, τα τραγικά λάθη και την ανικανότητά του να διοικήσει και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Με πρόσχημα το αυτοδιοίκητο, η ΕΠΟ «ενημέρωσε» την UEFA και τη FIFA περί παρέμβασης της Πολιτείας στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό που παρέλειψε να «ενημερώσει» ο Γιώργος Σαρρής είναι ότι ο ίδιος αξίωνε τη λήψη μέτρων, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο ίδιος έθετε ως όρο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος τις εγγυήσεις ότι θα αποφασιστούν μέτρα αντιμετώπισης της βίας και του παρασκηνίου! Προφανώς, όταν ανακοίνωσε ότι επαναρχίζουν τα πρωταθλήματα, θα είχε λάβει τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Και αν η ΕΠΟ δεν λαμβάνει ούτε μία απόφαση προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση, ενώ, σύμφωνα με το αυτοδιοίκητο, δεν μπορεί ούτε η Πολιτεία να προτείνει λύσεις, τότε ποιος έδωσε εγγυήσεις για τη λήψη μέτρων και τι είδους εγγυήσεις ήταν αυτές; Δεσμεύτηκε κανείς ότι δεν θα… ξαναδείρει διαιτητές; Και αν ναι, ποιος; Ή ποιοι; Και πώς είναι σε θέση να εγγυηθούν κάτι τέτοιο, αν, βέβαια, δεν είναι οι ίδιοι που καταφεύγουν στις συγκεκριμένες πρακτικές;

Η ΕΠΟ έχει εξελιχθεί σε ένα «μικρομάγαζο» του Γιώργου Σαρρή και της παρέας του, οι οποίοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να διατηρηθούν στις καρέκλες τους. Προκειμένου να στρέψουν την προσοχή σε διαφορετική κατεύθυνση, δεν δίστασαν αρχικά να θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των ελληνικών ομάδων και, στη συνέχεια, να διασύρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο παγκοσμίως, θέτοντας θέμα… παρέμβασης της Πολιτείας στο… αυτοδιοίκητο και ενώ ο ίδιος ο Γιώργος Σαρρής είχε αξιώσει τη λήψη μέτρων.

Η δε διοίκηση της Ομοσπονδίας, δεν ζήτησε ούτε καν διάλογο με την Πολιτεία, ως όφειλε να κάνει, για τον νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος σημειώνουμε, δεν έχει δοθεί προς ψήφιση, αλλά προς συζήτηση και βέβαια, δεν έκανε διάλογο με κανέναν φορέα, ούτε καν με τη Λίγκα και τα μέλη της, τα οποία αφορά άμεσα. Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, η ομάδα του νέου προέδρου της Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου, ήταν εκείνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία, να δηλώσει δημοσίως, με ανακοίνωσή της, ότι ο νέος αθλητικός Νόμος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η ΕΠΟ, ωστόσο, θεωρεί ότι χάνει το… αυτοδιοίκητο, όχι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά στη… διαιτησία! Και ενώ ο Γιώργος Σαρρής θεωρεί ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην UEFA δηλαδή, ότι η ελληνική Ομοσπονδία δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπείται, αποσύροντας τον… μη αρεστό στον ίδιο, Κύρο Βασσάρα και ορίζοντας εκπρόσωπο στα… MEDIA τον δημοσιογράφο, Αντώνη Καρπετόπουλο – οποίος βέβαια εξακολουθεί να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και άλλα Μέσα στην Ελλάδα -, εντός των συνόρων κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να διατηρήσει το απόλυτο σκοτάδι στο χώρο της διαιτησίας, ελέγχοντας το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο κρατάει όμηρο από τη σύστασή του ως επαγγελματικό!

Με αυτά και μ’ αυτά, η ΕΠΟ διέρρευσε πως έχει επιστολή τόσο της UEFA όσο και της FIFA, οι οποίες απειλούν με αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις τάξεις τους, αν η ελληνική Πολιτεία προχωρήσει το νέο αθλητικό Νομοσχέδιο. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις διαρροές των ανθρώπων της ΕΠΟ, αναμένονται στην Ελλάδα εκπρόσωποι των δύο μεγάλων Ομοσπονδιών, όχι για να συζητήσουν με την Πολιτεία, αλλά για να… απειλήσουν δια ζώσης την πολιτική ηγεσία και να… διασώσουν τον Γιώργο Σαρρή στην καρεκλίτσα του. Συγχαρητήρια κύριοι. Για μία ακόμη φορά, «σώσατε» το ελληνικό ποδόσφαιρο! Και η ζωή συνεχίζεται…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα