«Ευθύνη της Ν.Δ. οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό…»

«Η ευθύνη για την καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανήκει στη Νέα Δημοκρατία», ισχυρίστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο αν. υπουργός Εξωτερικών, έχοντας προφανώς κάποια άλλη πραγματικότητα στο μυαλό του, απέδωσε τις καθυστερήσεις των τελευταίων δύο χρόνων στις τεχνικές δυσκολίες «επειδή δεν προετοιμάστηκε η επένδυση όπως θα έπρεπε από τους προηγούμενους».

Ο ίδιος, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι «θα ξεκαθαρίσουν τα αρχαιολογικά θέματα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα που έχει απομείνει. Όμως το θέμα είναι και το τι αφήνουν οι επενδύσεις στον τόπο». «Είμαστε υπέρ κάθε επένδυσης, που φέρνει χρήματα στην ελληνική οικονομία» ξεκαθάρισε. Συνεχίζοντας την επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι «έχουμε ακούσει από τη ΝΔ ότι θα μειώσει τους φόρους. Θέλουμε να ανεβεί η ανάπτυξη. Αν χαμηλώσουν οι κρατήσεις θα χαμηλώσουν κι άλλο οι συντάξεις. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία». Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι μειώσεις σε συντάξεις επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν συσσωρευμένες».

Ε, όχι και αποτυχημένη η εξάμηνη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη

Σε ερώτηση για το εάν αντιλαμβάνεται πώς έχει διαμορφωθεί η σημερινή πραγματικότητα, ο αν. υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «δεν ζω σε άλλη κοινωνία. Πρόκειται για μία συνεχόμενη μαυρίλα που προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν δίστασε να υπερασπιστεί και την περίοδο Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, με την Ελλάδα να φτάνει ένα βήμα από την έξοδο από την Ευρωζώνη, χάρη στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ήταν αποτυχημένο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας;», διερωτήθηκε ο αν. υπουργός και συνέχισε: «Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής. Τον Ιούλιο βρεθήκαμε στο σοβαρό για εμάς δίλημμα: Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι συνομιλητές μας είχαν το Grexit στην πολιτική τους.

Θα προχωρούσαμε στη σωστή γραμμή ή σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή σε ένα ηπιότερο μνημόνιο. Ναι, είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι είχαμε αυταπάτες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα