Ευρεία σύσκεψη για την ασφάλεια στα δικαστήρια

Η ανάγκη να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων, αξιοποιώντας την τεχνολογία, μετά την επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχτεί η γραμματέας της 28ης ανακρίτριας στην Ευελπίδων επισημάνθηκε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και μέτρων φύλαξης στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, με άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της ασφάλειας όλων όσοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στους χώρους των δικαστηρίων (δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους, κ.ά.) ή όσων απλώς βρίσκονται εκεί ως μάρτυρες, συγγενείς, κλπ.

Στη σύσκεψη μετείχαν η πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών Μαρίας- Γεωργίας Τσάμη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος, ο σύμβουλος του ΔΣΑ Θανάση Παυλόπουλου, εκπρόσωποι της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ» και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι κ.Αδαμόπουλος και Παυλόπουλος, κατά τη σύσκεψη επισήμαναν την ανάγκη να ενισχυθούν άμεσα «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, προκειμένου να μην τίθεται στο εξής σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα όλων όσοι εμπλέκονται με το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης».

Εξάλλου, ζήτησαν να ληφθούν συγχρόνως μέτρα τα οποία θα διευκολύνουν τους δικηγόρους κατά την είσοδό τους στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Ειδικότερα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με την καθυστέρηση εισόδου των δικηγόρων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο ΔΣΑ ζήτησε να τοποθετηθούν επιπρόσθετοι διάδρομοι και αψίδες ελέγχου, καθώς και να λειτουργήσουν οι ήδη υπάρχοντες αδρανείς διάδρομοι και αψίδες ελέγχου στην κάτω πύλη, προκειμένου, τουλάχιστον κατά τις ώρες αιχμής, να είναι εφικτή η είσοδος πολλαπλάσιου αριθμού δικηγόρων στον ίδιο χρόνο.

Τέλος, ο ΔΣΑ γνωστοποίησε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι «έχει θέσει εξαρχής εαυτόν στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών, δηλώνοντας διατεθειμένος να συμβάλει στην επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων με κάθε δυνατό τρόπο- με την παροχή οποιασδήποτε υλικής ή άλλης συνεισφοράς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα