«Ευρωπαϊκό κόμμα» σε περίπτωση ρήξης

Εναν μεγάλο κομματικό σχηματισμό σαφέστατα ευρωπαϊκού χαρακτήρα προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες.

«Αν για οποιονδήποτε λόγο η χώρα πήγαινε στις εκλογές, και υπήρχε πραγματικό διακύβευμα από την άλλη πλευρά ρήξης με την Ευρώπη, θα ήταν υποχρέωση του αστικού χώρου να βρει πεδίο συνεννόησης, όλου του αστικού χώρου και ενδεχομένως και δυνάμεων που είναι εκτός βουλής. Υπό τη λογική ότι το διακύβευμα από την άλλη πλευρά είναι ότι επιζητείται εντολή για ρήξη», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει δικαιώματα και έχει και υποχρεώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε ότι θα μπορούσε να είναι εντάξει με την Ευρώπη, να παίρνει τα λεφτά της Ευρώπης και να κάνει του κεφαλιού του. Αποδείχτηκε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει».
Αναφερόμενος στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους, ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε πως «ποτέ δεν είχαν τεθεί αυτά τα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις ως ουσιαστικό εμπόδιο. Είναι μύθος. Ποτέ δεν ήταν σημαντικό εμπόδιο οι ομαδικές απολύσεις», ενώ «δεν πρέπει επιτέλους να κάνουμε μια συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος; Τι αλλαγές θα κάνουμε; Να δούμε πως θα πάμε από ένα σύστημα που είναι αναδιανεμητικό σε ένα σύστημα πιο κεφαλοποιητικό;», αναρωτήθηκε.
«Η ΝΔ δεν έχει καμία πρεμούρα να πάει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αν χρειάζεται η κυβέρνηση την στήριξη της ΝΔ για πραγματικές μεταρρυθμίσεις στη βουλή θα την έχει», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα