Εφαρμογές ηλεκτροκίνησης, πράσινη ανάπτυξη και νέο ΕΣΠΑ

Τα προτεινόμενα επιχειρηματικά μοντέλα για τη χρηματοδότηση και τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και δικτύου σταθμών φόρτισης όπως επίσης και η ολοκλήρωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου είναι τα βασικά θέματα της επίκαιρης ημερίδας «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ», που διοργανώνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου η Πρωτοβουλία «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και η επενδυτική έκδοση Α- ΕΝΕRGY INVESTMENTS. Η ημερίδα, διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΚΑΠΕ και τη συμμετοχή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των ενδιαφερόμενων επιχειρηματικών και επενδυτικών φορέων.

H ημερίδα θα ξεκινήσει με τοποθετήσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, του κ. Ε. Διαλυνά, μέλους ΡΑΕ, αρμόδιου για θέματα ηλεκτροκίνησης, του κ. Γ. Αγερίδη, Προϊστάμενου Διεύθυνσης Αποδοτικότητας ΚΑΠΕ και Προέδρου Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ), της κας Μ. Ζαρκαδούλα, Προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος & Μεταφορών KΑΠΕ, της κα Αναστασίας Πανοπούλου, Προϊσταμένης Μονάδας Α’ «Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος” Υπουργείου Ανάπτυξης, του κ. Κ. Πατλιατζιάνα, Τεχνικού Συντονιστή Προγράμματος Πράσινη Ανάπτυξη και Περιβάλλον του ΚΑΠΕ, του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Α. Κλαδά και άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων.

Ανάμεσα στα θέματα που θα επισημανθούν περιλαμβάνονται: Ο καταλυτικός ρόλος που θα έχει εφεξής η Αυτοδιοίκηση, στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των πόρων που θα διατεθούν από το νέο ΕΣΠΑ, ειδικά για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση «Πράσινων» Παρεμβάσεων». Οι πρακτικοί τρόποι και μέσα που θα συμβάλουν στην εξάπλωση των εφαρμογών της ηλεκτροκίνησης στους Δήμους, στα πλαίσια της εξοικείωσης των πολιτών µε τις πρακτικές πράσινης ανάπτυξης, αλλά και της δημιουργίας μιας νέας εικόνας Δήμων με περιβαλλοντική ευαισθησία. Επίσης, τα ενδιαφερόμενα μέρη από πλευράς επιχειρήσεων, επενδυτές, αυτοκινητοβιομηχανίες, εκπρόσωποι σταθμών φόρτισης και διαχείρισης κυκλοφορίας θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για τον προγραμματισμό μιας σταθερής ανάπτυξης της σχετικής τεχνολογίας με οφέλη για όλους. Ειδικότερα, επιχειρηματικοί «παίκτες» του χώρου όπως η BMW και η Tropical θα παρουσιάσουν προτάσεις εφαρμογών στις τοπικές κοινωνίες. Aντίστοιχες παρουσιάσεις θα γίνουν και από εταιρείες με επενδυτικό ενδιαφέρον ,αλλά και με ενδιαφέρον για το κομμάτι της λειτουργίας της τεχνολογίας όπως η Moviva, η Ether Technological Solutions και άλλοι.

Η ημερίδα, πραγματοποιείται σε συνέχεια προηγούμενης ημερίδας, για την προώθηση των «πράσινων» μεταφορών και της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε από την Α- ENERGY σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Γραφείο Ελλάδας) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ). Η εκδήλωση απευθύνεται σε δήμους, επιχειρήσεις, ιδιώτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αναπτυσσόμενη σύγχρονη αγορά ηλεκτρικών τροχοφόρων αλλά και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τις νέες « πράσινες» τεχνολογίες. Άλλωστε στα πλαίσια της υπό διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής Ηλεκτρικής κινητικότητας, απώτερος σκοπός είναι η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην ηλεκτροκίνηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και να διεκδικήσει 7000 νέες θέσεις εργασίας από τις 700.000 εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν στη Γηραιά Ήπειρο την επόμενη δεκαετία.

Βασικός χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΒΜW και υποστηρικτής η Tropical. Aνάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας, τα πόρταλς www.aftodioikisi.gr, www.ypodomes.com, www.sofokleousin.gr, www.energyin.gr, η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, η Action Global Communications και άλλοι.

H είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα