Εύκολα «καθάρισε» με τη Λαμία η ΑΕΚ

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε η ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τη Λαμία. Οι «κιτρινόμαυροι» -μάλλον περισσότερο άνετα και απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ- επικράτησαν με 2-0 και περιμένουν μήπως αύριο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ της στείλουν κάποιο δώρο από Τρίπολη ή/και Αγρίνιο. Και βέβαια απέκτησαν το δικαίωμα να ετοιμαστούν χωρίς «παρατράγουδα» για τα επικείμενα ντέρμπι, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τους «ερυθρόλευκους».

Η Ένωση -στην αναμέτρηση με την οποία «έπεσε η αυλαία» του αποψινού (27/1) προγράμματος στη 19η αγωνιστική της Super League– έκανε όσα ακριβώς χρειάστηκε για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Χωρίς να φορτσάρει κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, μη έχοντας να αντιμετωπίσει αξιόλογα εμπόδια. Βοηθούμενη, εκτός από  την ποιότητα που διαθέτει, και από την τακτική της ομάδας από τη Φθιώτιδα.

Η οποία, παρατάχθηκε, για να μη χάσει. Και ο τρόπος που επιδίωξε να το καταφέρει ήταν με… θρησκευτική στοχοπροσήλωση στην ανασταλτική της λειτουργία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο χωρίς τελική, με την ΑΕΚ να έχει 11. Την εστία του Τσιντώτα την απείλησε – με αξιώσει μεν αλλά πάντως- μόνο δύο φορές σε όλο τον αγώνα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των φιλοξενουμένων. Αλλά δεν τον έβρισκαν ως το 40′. Όταν, μετά από πολύ ωραία συνεργασία των ΛιβάγιαΜπακασέταΣιμόες, ο Χριστοδουλόπουλος «άνοιξε» το σκορ. Τη νίκη -η οποία ήταν μονόδρομος, ειδικά μετά την ισοπαλία στη Λάρισα- «σφράγισε» ο Λιβάγια στο 63′.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα