Εύσημα στην ελληνική προεδρία από Κεφαλογιάννη

Ο Επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μανώλης Κεφαλογιάννης συνεχάρη την ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «η ελληνική προεδρία κινήθηκε προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέβαλλε προσπάθειες για μια νέα, πιο σταθερή και αλληλέγγυα Ευρώπη της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, της σταθερότητας».

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής υπογράμμισε μάλιστα ότι η ελληνική προεδρία κατάφερε μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες να ολοκληρώσει 67 νομοθετικά κείμενα.«Η ελληνική προεδρία κατόρθωσε να προχωρήσει την εμβάθυνση της ΟΝΕ μέσω της υιοθέτησης του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης και την επίτευξη συμφωνίας για την Τραπεζική Ένωση. Προώθησε πολιτικές για περισσότερη αλληλεγγύη, για ενίσχυση της απασχόλησης και για την καταπολέμηση της ανεργίας. Ανέδειξε την σημασία αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος και προώθησε την διεύρυνση της ΕΕ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Κεφαλογιάννης.

Ο Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ ολοκλήρωσε την παρέμβασή του υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή διεύρυνση και η εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών της Ευρώπης συνιστούν τη λύση για να βγει η Ευρώπη από την κρίση και όχι ο λαϊκισμός και ο ευρωσκεπτικισμός».

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ιταλική Προεδρία, η οποία ανέλαβε το τιμόνι του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα