Ε. Βενιζέλος: Αρχίζουμε να βγαίνουμε από την κρίση

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπαίνει πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ για τις δυνατότητες ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι για ότι για να επιτευχτεί  ο στόχος της επανεκκίνησης η κυβέρνηση έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα την ενίσχυση των δημιουργικών, εξωστρεφών, ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συνεργάζεται με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που το θεωρεί φερέγγυο, ισχυρό και έτοιμο να βοηθήσει την πραγματική οικονομία. Οι πιστώσεις αυτές θα διοχετευθούν στις επιχειρήσεις και θα μειώσουν το κόστος της χρηματοδότησης. Θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τα επιτόκια γιατί το κόστος του χρήματος είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μαζί με το κόστος της ενέργειας», τόνισε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η έξοδος από το μνημόνιο θα γίνει συντομότερα από το αναμενόμενο, εκτιμώντας ότι «ο τροχός γυρίζει» και αυτό θα οδηγήσει όσο γίνεται συντομότερα στην έξοδο από το μνημόνιο.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Χόγιερ συζητήθηκε επίσης το πώς μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής προεδρίας το εξάμηνο που έρχεται.

«Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, κυρίως στη Μεσόγειο, για τις χώρες της Αφρικής αλλά, βεβαίως, κυρίως για τις χώρες που μας ενδιαφέρουν στη νότια γειτονιά μας. Χώρες που είναι σε κρίση αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα