Ε.Ε.:Συμφωνία ορόσημο για την τραπεζική ένωση

Συμφωνία ορόσημο για την τραπεζική ένωση εγκρίθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, υπερψηφίστηκαν τρία βασικά κείμενα (ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης, η Οδηγία για την ανάκαμψη κι εξυγίανση των τραπεζών και η Οδηγία σχετικώς με τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων) για την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου στο οποίο στηρίζεται η τραπεζική ένωση.

Ο Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, τις Τράπεζες και τις Υπηρεσίες, χαιρέτησε αυτή την ιστορική απόφαση και δήλωσε σχετικά: «Χάρη στο επίπονο έργο των συννομοθετών, καταστήσαμε την ιδέα της τραπεζικής ένωσης πραγματικότητα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η ΕΕ πραγματοποίησε τις δεσμεύσεις της: η τραπεζική ένωση συμπληρώνει την οικονομική και νομισματική ένωση, θέτει τέλος σε μια εποχή μαζικών διασώσεων και εξασφαλίζει ότι δεν θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι όταν οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η τραπεζική ένωση, όχι μόνο συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα αλλά και εξασφαλίζει ένα πραγματικά ευρωπαϊκό σύστημα εποπτείας και εξυγίανσης τραπεζών που αντιμετωπίζουν κρίση. Με τη σημερινή ψήφο, παραμένουμε στη σωστή πορεία για την έναρξη του επιχειρησιακού σταδίου εντός του έτους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα