Ε όχι και κακό αποτέλεσμα η ήττα της Άρσεναλ!

 

Με την Μπάγερν να θεωρείται άπιαστη και τη δεύτερη θέση του ομίλου να τη διεκδικούν Ολυμπιακός, Άρσεναλ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ, είναι τουλάχιστον εκδήλωση έλλειψης πίστης προς την ομάδα σου να λες ότι το αποτέλεσμα της Κροατίας δεν βολεύει τους «ερυθρόλευκους».

Υποτίθεται πως σε ενδιαφέρει η δεύτερη θέση και όχι η τρίτη, άρα τι καλύτερο από το να χάνει τρεις ολόκληρους βαθμούς το θεωρητικό φαβορί της δεύτερης θέσης, η Άρσεναλ; Με αυτό το αποτέλεσμα ακόμη και μία ήττα στο Λονδίνο την επόμενη αγωνιστική, θα αφήσει τον Ολυμπιακό μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση (εννοείται ότι η Μπάγερν θα νικήσει στο Μόναχο την Ντινάμο). Μετά θα έχει τα δύο ματς με τους Κροάτες που υποτίθεται τους έχει και που αν μαζέψει τέσσερις βαθμούς θα έχει κάθε λόγο να ελπίζει πως την τελευταία αγωνιστική με νίκη εντός κόντρα στην Άρσεναλ, θα υπάρχουν τεράστιες πιθανότητες πρόκρισης στους «16» ακόμη και με επτά βαθμούς.

Όλα αυτά, βέβαια, με την ευχή και την προϋπόθεση η Μπάγερν να μην αφήσει πόντους πουθενά. Υπάρχει και το σενάριο να κάνουν οι Βαυαροί το απόλυτο και να περιοριστούν οι υπόλοιπες ομάδες η κάθε μία σε δύο εντός έδρας νίκες, όπου τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. Ακόμη και με έξι βαθμούς, δηλαδή, κάποια ομάδα μπορεί να προκριθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξουν ρόλο τα γκολ μόνο στα μεταξύ τους παιχνίδια (χωρίς να υπολογίζονται οι… ήττες από την Μπάγερν).

Με λίγα λόγια, το αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ είναι μάλλον ένα μικρό δωράκι για τους πρωταθλητές, παρά ένας επιπλέον βραχνάς. Εκτός, πάντα, αν ο στόχος εντός της οικογένειας του Ολυμπιακού είναι η τρίτη θέση και όχι η δεύτερη…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα