Ζει και… βασιλεύει ο Άρης, 70-63 τον ΠΑΟΚ

Αφεντικό στην πόλη με το καλημέρα… Μπορεί να ήταν το πρώτο ματς και για τους δύο στη σεζόν, όμως, ο Άρης έδειξε ανώτερος και πήρε τη νίκη με 70-63 το βράδυ της Τετάρτης (4/10) κόντρα στον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στο ντεμπούτο του Παναγιώτη Γιαννάκη ως προπονητή τους, οι «κίτρινοι» κέρδισαν τον μισητό τους αντίπαλο όντας καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μεγάλο ματς έκανε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος βοηθώντας σε όλους τους τομείς, ενώ από κοντά και ο Μπένσον, ο οποίος έπαιξε με μόλις μία προπόνηση.

Νευρικά άρχισαν το ματς οι δύο ομάδες και κυρίως ο γηπεδούχος Άρης, ο οποίος είχε και την πίεση του κόσμου του. Οι «κίτρινοι» άργησαν να βρουν τα πατήματά τους, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, αλλά καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +1 για τον Άρη λόγω και των χαμένων βολών των φιλοξενούμενων.

Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτες του Γιαννάκη πήραν μπροστά με τον Βασιλόπουλο να είναι πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση. Μπήκε στην εξίσωση και ο Τσαϊρέλης, ο οποίος για λίγα λεπτά έκανε τη διαφορά. Οι «κίτρινοι» έχτισαν μία διαφορά και με τους Μπένσον και Βον να ανεβαίνουν έφτασαν στο +13. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε αντίδραση και βρέθηκε έτσι στο -15 με το τέλος του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στο +19 για τον Άρη και να αναγκάσει τον Παπαθεοδώρου να δώσει εντολή στους παίκτες του να πιέσουν. Το ρίσκο βγήκε γιατί οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν ένα σερί 10-0. Αλλά με το που έπεσε η διαφορά σε μονοψήφιο ο Μπελ το πήρε πάνω του και με επτά προσωπικούς πόντους την πήγε και πάλι στο +14.

Έχοντας 10 λεπτά ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν είχε τον παίκτη που θα τον πάρει από το χέρι σκοράροντας σταθερά. Στα πρώτα λεπτά έκανε κακές επιθέσεις με αποτέλεσμα ο Μπένσον να πάει τη διαφορά στο +19. Τζόουνς και Κλάσεν το πάλεψαν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Δεν ήρθαν οι βοήθειες από τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να μην αποφύγουν την ήττα οι «ασπρόμαυροι».

Τα δεκάλεπτα: 17-16,  42-29,  58-44, 70-63

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Μούρτος 3, Αθηναίου 4 (0/6 τρίποντα), Βασιλόπουλος 12(1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ), Φλιώνης 3 (1), Βον 10 (2), Τσαϊρέλης 5, Πέτγουεϊ 3 (1), Πουλιανίτης, Γουίβερ 7 (1), Μπένσον 12 (1), Χρηστίδης 2, Μπελ 9 (1)

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 7 (10 ριμπάουντ), Ντίλαρντ 14 (2/7 τρίποντα), Κλάσεν 7, Καρράς 2, Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 5, Καραμανώλης, Ζάρας 5 (1), Τζόουνς 14 (2/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα), Τρις 7 (1).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα