Ζεστός Σοιμπλε, φειδωλός Ντάισελμπλουμ

Θετικό για την χώρα μας ήταν το μήνυμα που έστειλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «καλό δρόμο», προσθέτοντας ότι τα όποια προβλήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα «είναι αντιμετωπίσιμα» και θα γίνουν προσπάθειες να επιλυθούν μέχρι τον Ιανουάριο, όταν ξεκινήσει η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

O κ. Σόιμπλε πρόσθεσε πως υπάρχουν ανοικτά σημεία με την τρόικα, τα οποία θα συζητηθούν, ωστόσο συμπλήρωσε, πως «γενικά η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» και ότι «οι αριθμοί είναι καλύτεροι όσον αφορά στη μείωση του ελλείμματος και την ανάπτυξη απ’ ό,τι περιμέναμε πριν από ενάμιση χρόνο».

Πιο φειδωλός σε επαίνους, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσε: «Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην Ελλάδα. Σε ό,τι με αφορά θα επιθυμούσα η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Ερωτηθείς για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε ότι η φιλοδοξία μιας χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο να βγει στις αγορές το συντομότερο δυνατό, είναι «υγιής στάση».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να επιστρέψει στις αγορές και κατέληξε λέγοντας ότι η ευρωζώνη στηρίζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην προσπάθεια να εξέλθουν από την κρίση και από το πρόγραμμα.

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», σημείωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα