Ζητείται και ηρεμία και… αγριάδα

 

Με την περσινή εικόνα επί Πογιέτ οδηγό και τη σιγουριά του Μοράις καύσιμο, η ΑΕΚ πρέπει να επανέλθει σύντομα στα συγκαλά της, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο τη μεθεπόμενη Κυριακή, 20 Νοέμβρη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πρέπει να διαχειριστεί μπόλικες καταστάσεις, ωστόσο προέχουν δύο. Πρώτον, να επαναφέρει τη χαμένη ηρεμία στην ομάδα, μετά τις αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ και το τσάκισμα της ψυχολογίας των παικτών και δεύτερον, μαζί με την ηρεμία να προσθέσει και την απαραίτητη αγριάδα στους ποδοσφαιριστές του, υπερ-απαραίτητη αν θέλει το «διπλό» στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η ΑΕΚ στα 20 τελευταία εκτός έδρας ντέρμπι σε όλες τις διοργανώσεις έχει μόλις μία νίκη (επί του ΠΑΟΚ 0-1 για το Κύπελλο με γκολ του Δέλλα το 2011) κι από εκεί και έπειτα το χάος. Ήττες με σκορ 6-0, 4-0, 3-0 από τον Ολυμπιακό, 3-0 και 3-1 από τον ΠΑΟ και μία ήττα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ, με την Ένωση να «πανηγυρίζει» και δύο ισοπαλίες, το περσινό 0-0 με τον Παναθηναϊκό και το προπέρσινο 1-1 στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό.

Αν ο Πορτογάλος ασχοληθεί μόνο με την τακτική εν’ όψει Λεωφόρου… ζήτω που καήκαμε. Είναι «φως-φανάρι» πως η ΑΕΚ πρέπει να δουλέψει στη νοοτροπία και στην ψυχολογία της, ιδίως όταν και ο αντίπαλος είναι στα κάτω του. Ο ίδιος,  πάντως, εξακολουθεί να δηλώνει σίγουρος για την ανάκαμψη. Για να δούμε. Ποτέ δεν είναι αργά, καθώς η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει σε υψηλότερη θέση από την περσινή, καθώς δεν είναι και τόσο μεγάλα τα σκαλοπάτια της τρίτης και της δεύτερης θέσης. Για την πρώτη πρέπει να περιμένει τρεις ήττες του Ολυμπιακού τουλάχιστον.

Το αθηναϊκό ντέρμπι αργεί, αλλά ήδη γνωρίζουμε πως ο Μοράις σκέφτεται την επαναφορά του 4-2-3-1 με Σιμόες και Γιόχανσον στα χαφ. Ενδιαφέρον θα έχει η σύνθεση των άκρων του, αφού Βάργκας, Λάζαρος, Πατίτο και Μπακασέτας θα είναι όλοι σε θέση να πλαισιώσουν τον Μάνταλο…
 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα