Ζιλμπέρτο: Έχω προετοιμαστεί γι’ αυτή την ευκαιρία

Τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο των επαφών λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όταν σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο το Νοέμβριο του 2015 ξεκίνησα ένα διεθνές πρόγραμμα συμβουλών για συλλόγους και αθλητές μετά από πρόσκληση του φίλου μου Φάμπιο Μέλο. Στο πρώτο μας ταξίδι στην Ευρώπη στις αρχές του έτους στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου παροχής συμβουλών για τους συλλόγους στους οποίους έτυχα μεγάλης αναγνώρισης έκανα συναντήσεις με τους ανθρώπους της Άρσεναλ και του Παναθηναϊκού. Τους ενημέρωσα για την εταιρεία και όλες τις παροχές που θα μπορούσαν να είχαν από την Βραζιλία.

Στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού όχι μόνο άρεσε το συμβουλευτικό έργο (εργασίες που ήδη έχουν γίνει στην Βραζιλία για ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Σαχτάρ, η Λιόν και η Ουντινέζε) αλλά επίσης κατάλαβαν τη σημασία της επισημοποίησης της πρόσκλησης σε μένα για να γίνω διευθυντής ποδοσφαίρου για να δημιουργήσω και να εφαρμόσω τις ιδέες μου στον σύλλογο».

Αναφερόμενος στο αν είναι έτοιμος να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο βάρος είπε:

«Έχω προετοιμαστεί για αυτή την ευκαιρία, παίρνοντας  διάφορα μαθήματα για να παρέχω τη μεγαλύτερη υποστήριξη για σχεδόν είκοσι χρόνια ως αθλητής. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εκπροσωπήσω το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας με άλλο τρόπο στην Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι η πρόκληση και το κίνητρο να αναπτύξω τη δουλειά μου θα βοηθήσει το κλαμπ για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα