Ηγέτης και στην… απομόνωση!

Κοντά στο σημείο μηδέν έφτασε ο ΠΑΟΚ στις αρχές του μήνα, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης το πήρε πάνω του και με μία κίνηση… ματ κατάφερε να γυρίσει το… φύλλο για τον «δικέφαλο του βορρά».

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Λεωφόρο (0-1), στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη, και οι έντονες αντιδράσεις του κόσμου οδήγησαν τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου της Θεσσαλονίκης σε μία κίνηση που δεν είχε προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα… γιαούρτια σε ποδοσφαιριστές κατά την επιστροφή από την Αθήνα έδειχναν πως η κατάσταση στον ΠΑΟΚ έχει βγει σχεδόν εκτός ελέγχου και κάπου εκεί ο Ιβάν Σαββίδης αναγκάστηκε να τα παίξει όλα για όλα, γνωρίζοντας πως οι περιστάσεις απαιτούσαν δραστικές αποφάσεις.

Μετά από δική του πρωτοβουλία ανακοινώθηκε και εφαρμόστηκε τετραήμερος εγκλεισμός όλων των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ σε ξενοδοχείο δικής του ιδιοκτησίας στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι την ερμήνευσαν ως… τιμωρία για τις προηγούμενες αποκαρδιωτικές εμφανίσεις και την άσχημη τροπή που είχε πάρει η πορεία του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως ο στόχος του Σαββίδη ήταν άλλος. Να φέρει τους παίκτες πιο κοντά όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τον προπονητή. Να ξαναγίνει ο ΠΑΟΚ ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως ήθελε ο ομογενής επιχειρηματίας, και το πέτυχε.

Για να αποδείξει, μάλιστα, πως δεν είχε σκοπό να τιμωρήσει κανέναν, φρόντισε σε αυτό το διάστημα να μένει και ο ίδιος στο ξενοδοχείο, περνώντας πολύ περισσότερο χρόνο με τους ποδοσφαιριστές.

Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ της συμπρωτεύουσας κατόρθωσε να κατευνάσει τους αγανακτισμένους οπαδούς, αποτρέποντας νέα… γιαουρτώματα ή ακόμα και πιο σοβαρά περιστατικά. Έχοντας πλέον φτάσει στο σημείο να αφουγκράζεται την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης, ο Ιβάν Σαββίδης γνώριζε ότι αν η ομάδα του κατόρθωνε σε πρώτη φάση να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ο κόσμος θα ξεχνούσε τι συνέβη πριν, όπως και έγινε.

Κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς ο ΠΑΟΚ ήταν μία άλλη ομάδα, το μάτι των ποδοσφαιριστών… γυάλιζε και η εύκολη νίκη απέκτησε διαστάσεις θριάμβου, καθώς το τρίποντο έφερε την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ψυχολογία μέσα στα αποδυτήρια απογειώθηκε και ο «δικέφαλος του βορρά» αποχαιρετά το 2016 με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι, σημειώνοντας άλλες τρεις νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (3-0 τον Πλατανιά, 7-0 στην Ελευσίνα, 5-0 στην Κέρκυρα). Όλες τους με μηδέν παθητικό, αποδεικνύοντας πως όταν είναι στα… καλά του ξέρει να παίζει και άμυνα.

 

Κερδισμένος ο Ίβιτς

 

Ενισχυμένος από αυτή τη μίνι κρίση βγήκε και ο Βλάνταν Ίβιτς, τον οποίο ο Ιβάν Σαββίδης δεν αντιμετώπισε ως εξιλαστήριο θύμα, παρ’ ότι θα μπορούσε. Ο χρηματοδότης του ΠΑΟΚ στήριξε τον προπονητή και δεν θα χρειαστεί να προβεί μέσα στον χειμώνα σε μεγάλης έκτασης τομές στο έμψυχο υλικό, κάτι που πιθανότατα θα συνέβαινε αν έμπαινε στη διαδικασία να αλλάξει τεχνικό ηγέτη.

Αφού κατάφερε να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση που είχε τελικά ως μοναδικό… θύμα τον Τζαβέλα, παίρνοντας… ξώφαλτσα και τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο Ίβιτς βγαίνει κερδισμένος και απόλυτος κυρίαρχος των αποδυτηρίων. Θα είναι, λοιπόν, εξαιρετικά δύσκολο τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον να αμφισβητήσουν κάποιοι παίκτες την τακτική αλλά και τις αποφάσεις του, όσο μεγάλα ονόματα και αν διαθέτουν, όσο κι αν στηρίζεται πάνω τους η αγωνιστική φιλοσοφία του ΠΑΟΚ.

Ξεκινώντας τη φετινή σεζόν από το -3 και όχι από το μηδέν λόγω της τιμωρίας για τα περσινά επεισόδια στο Κύπελλο, ρεαλιστικός στόχος ήταν το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην 5άδα, ώστε να έχει προβάδισμα στα πλέι οφ. Αυτή τη στιγμή και μετά από 12 αγωνιστικές, δηλαδή λιγότερες από τις μισές, ο «δικέφαλος του βορρά» απέχει μόλις πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη που βρίσκονται στη δεύτερη θέση και μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι στην εξέλιξη της σεζόν θα καταφέρει να υπερκαλύψει αυτό το χάντικαπ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα