Ηλεκτρονικό «καταθεσιολόγιο» για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Λύση για το μεγάλο «βραχνά» της Ελλάδας, την  φοροδιαφυγή φαίνεται να βρήκε η κυβέρνηση αφού η Νάντια Βαλαβάνη ανακοίνωσε την δημιουργία του ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου» με καταγραφή σε βάθος 15ετίας, για την καταπολέμηση του φαινομένου.

 

 Με αυτό τον τρόπο, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή της στην «Αυγή» η  αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών,  θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσου ελέγχου της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας.

Παράλληλα σημειώνει ότι αυτό το «εργαλείο» θα διευκολύνει σχεδιασμούς της κυβέρνησης για «εθελοντική δήλωση», χωρίς ποινικές συνέπειες, χρήματος από φοροδιαφυγή -και όχι βέβαια από μίζες ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σχεδιάζεται ακόμα διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα, επέκταση των πληρωμών με κάρτες, έλεγχοι των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και οι «τριγωνικές συναλλαγές».

Στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών μπορούν να διασυνδεθούν επίσης γιατροί και δικηγόροι.

Σε ό,τι αφορά το «αυτό» θέμα του ΦΠΑ, η κ. Βαλαβάνη επανέλαβε ότι έχουν ξεπεραστεί οι λόγοι για τον μειωμένο συντελεστή σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, καταθέτει την «προσωπική της άποψη» ότι οι φόροι είναι ήδη υψηλοί σε ποτά και τσιγάρα, ενώ όσον αφορά το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ δηλώνει πως σχεδιάζεται να νομοθετηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τα εισοδήματα του 2015.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα