Ημέρες Φορτούνη στον Ολυμπιακό

 

Στα άκρα φαίνεται να έχει φτάσει η κόντρα του Κώστα Φορτούνη με τον προπονητή του, Πάουλο Μπέντο, με τη διοίκηση του Ολυμπιακού να βρίσκεται πραγματικά σε δύσκολη θέση, καθώς επιθυμεί την ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, χωρίς να είναι στεναχωρημένος κανείς!

Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, αφού ο Φορτούνης τις τελευταίες μέρες είναι «σκασμένος» και το ότι εμφανίστηκε στο Ρέντη σε μέρα ρεπό δεν αλλάζει το ότι στο φιλικό με τον Απόλλωνα ήταν υποτονικός. Ο 23χρονος μέσος περιμένει τα επίσημα παιχνίδια για να δείξει ότι είναι «εδώ», αλλά ο Μπέντο θέλει πρώτα να δει θέληση στις προπονήσεις και μετά να του δώσει ξανά θέση στην ενδεκάδα.

Η διοίκηση από την πλευρά της θέλει, αλλά μπορεί να επέμβει. Δεν μπορεί, διότι ο Μπέντο κατόρθωσε μία αγωνιστική ισορροπία και μία όπως και να το κάνουμε κυνική συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο, που επέτρεψε στην ομάδα να περάσει την Αρούκα, να κάνει επαγγελματικό «διπλό» στη Βέρνη και να πετύχει το μεγαλύτερο σκορ της πρεμιέρας, αλλά και τη νίκη με ανατροπή στο Καυτανζόγλειο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι υπέροχος αγωνιστικά, αλλά διορθωμένος και αυτό είναι έργο Μπέντο, ή έστω έργο των παικτών που παίζουν.

Θα ήθελε, φυσικά, η διοίκηση να δει τον ακριβότερό της παίκτη να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το κασέ του, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί όσο δεν παίζει, καθώς η αγορά είναι αμείλικτη. Αυτό που έχει να κάνει είναι να συνετίσει τον Φορτούνη που είναι πολύ μικρός ακόμη για να έχει συμπεριφορές βεντέτας, παρά το ότι πέρσι διέλυσε τα κοντέρ με τις επιδόσεις του.

Ίσως ο Μπέντο θα μπορούσε να τον έχει θέσει στο περιθώριο σταδιακά. Να τον βάλει σε ένα ματς και να τον βγάλει αλλαγή, στο επόμενο να τον βάλει στο ημίχρονο και στο επόμενο – αν πάλι ήταν αρνητικός- να έμενε στον πάγκο. Ο Πορτογάλος, όμως, τον παρόπλισε τρία σερί ματς. Ακόμη κι αν αυτό φαντάζει υπερβολική συμπεριφορά για κάποιους στο Ρέντη, δεν έχει υπάρξει ακόμη παρέμβαση στις αποφάσεις του Μπέντο και δύσκολα θα υπάρξει όσο συνεχίζουν οι νίκες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα