“Ημασταν άπειροι και κάναμε λάθη στη διαπραγμάτευση”

Στην απειρία χρέωσε ο Νίκος Βούτσης τα λάθη της διαπραγμάτευσης με του δανειστές. “Κυβερνούσαμε υπό περιορισμό λόγω και των περιορισμένων οικονομικών, είπε μεταξύ άλλων στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ο υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας.

Ο κ. Βούτσης τόνισε πως το θέμα της διακυβέρνησης είναι πολύ δύσκολο ιδιαίτερα για το ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε εμπειρία.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έκανε λάθη αναγνώρισε κάτι τέτοιο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους σημειώνοντας πως δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει ότι έγιναν λάθη σε θέματα διακυβέρνησης όπως το προσφυγικό.

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες και το κάλεσμα Μεϊμαράκη απάντησε πως η χώρα δεν μπορεί να μπει σε νέο γύρο εκλογικών αναμετρήσεων σημειώνοντας πως είναι παθολογία της Δημοκρατίας να χρειάζεται μια τερατώδης πλειοψηφία για να εφαρμοστούν κάποια πράγματα.

Ο κ. Βούτσης απέκλεισε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ερωτηθείς εάν συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είπε ότι στόχος είναι αυτοδυναμία.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα λέγοντας ότι για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση θα πρέπει να συζητήσουμε με τις πολιτικές δυνάμεις.

Χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη συνεπή λέγοντας πως διαχώρισε την θέση του από το κόμμα επειδή είχε εναλλακτική πρόταση για το νόμισμα και την διαπραγμάτευση.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως το πολιτικό μοτίβο που χρησιμοποιεί είναι καταστροφικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα